SMJENA U KOPRIVNICI

Petković otišao iz Belupa, Ferenčina blizu

13.03.2011 u 23:16

Bionic
Reading

Nakon samo jednog osvojenog boda u tri proljetna prvenstvena kola Mile Petković ponudio je mandat na raspolaganje

Iako je prošle subote neočekivano uzeo bod Dinamu na Maksimiru iskusni strateg Petković i njegovi igrači doživjeli su i dva domaća poraza što je njihov niz bez pobjede produljilo na čak sedam prvenstvenih dvoboja.'

'Klub je iznad svih nas i ostavka je bila logično rješenje. Nema smisla gubiti vrijeme, rezultati, a ni igra nisu adekvatni uloženom radu i klupskim ulaganjima', prenosi evarazdin.hr Petkovićeve riječi.

U Koprivnicu se vratio prošloga ljeta.

'Nisam mislio da ćemo se rastati tako brzo. Dobro smo krenuli i svim sam srcem želio da uspijemo, ali nismo… I Van Gaal i Magath su lani bili slavljeni, ali na rezultat utječe puno faktora.'

Direktor Markulin se nije želio izjašnjavati o Petkovićevom nasljedniku, no ima koje se najglasnije spominje je igračka legenda Slavena Roy Ferenčina.

'Čuo sam se s ljudima iz kluba nekoliko puta i znam da sam jedan od ozbiljnijih kandidata. Upoznat sam sa situacijom u klubu, tamo sam proveo sedam godina igračke karijere i ako budem izabran za trenera, znam što ću napraviti da se okrene rezultatski kotač', kaže Ferenčina, kojega bi, osim prilično izgledne utrke za ostanak u ligi, čekalo i polufinale kupa protiv Dinama.