KRATKO I JASNO

Petar Metličić zna da nije sve idealno; evo što u Hrvatskoj mora biti bolje

16.01.2019 u 07:21

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija je zasad savršena na svjetskom prvenstvu, tri utakmice i tri pobjede, a legendarni bivši reprezentativac Petar Metličić dao je svoju kratku analizu

Metličić je osvojio šest medalja s Hrvatskom na velikim natjecanjima (EP, SP, OI), a posebno se ističe svjetski naslov iz 2003 te olimpijsko zlato iz 2004. Bio je jedan od najomiljenijih hrvatskih rukometaša, a njegovo mišljenje se cijeni u našoj sportskoj javnosti.

Hrvatska na ovom SP-u nije bila u najužem krugu favorita za odličje, ali tako je bilo i prije 16 godina pa je naša nacionalna vrsta otišla do samog kraja. Teško je to uspoređivati, ali...

'Teško je govoriti gdje će nas sve ovo dovesti, ali zasada to dobro izgleda. Utakmica sa Španjolskom će nam reći gdje bi mi mogli završiti i kakav rezultat bi mogli napraviti. S tom pobjedom nam se otvara velika mogućnost ulaska u polufinale, dok nas poraz baca u borbu od petog do osmog mjesta', rekao je Metličić za RTL.

  • +6
Hrvatska - Makedonija Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Metličić tvrdi da bi se na našoj igri još dalo poraditi. Pogotovo na segmentu obrane.

'Uvijek ima stvari koje se mogu popraviti. I što se tiče obrane i napada. Što se tiče realizacije koja je dosta dobra. Tu nema velikih zamjerki. Obrana možda prvu i drugu utakmicu nije bila najbolja, ali rezultat je bio pozitivan. Obrana je ta koja sigurno može biti bolja. Obrana i lagani golovi', zaključio je Metličić.

Inače, prije utakmice sa Španjolskom u četvrtak, Hrvatsku još čeka odrađivanje posla sa slabim Bahreinom u srijedu (18 sati).

  • +8
SP u rukometu, Skupina B, 2. kolo, Hrvatska - Japan Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL