TO NITKO NIJE OČEKIVAO

Novo iznenađenje na SP-u; sve vodi tome da Hrvatsku u drugom krugu čeka 'nagazna mina'

15.01.2019 u 17:15

Bionic
Reading

Brazil je upisao i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u rukometu koje se održava u Njemačkoj i Danskoj, nakon Srbije pala je i Rusija, 23:25

Hrvatska se križa sa skupinom A u kojoj su dva mjesta rezervirana za Francusku i Njemačku, a očekivalo se da će se za treću poziciju boriti Srbi, Rusi, pa čak i Koreanci. Brazilcima nitko nije davao šanse, a oni su ugodno iznenadili.

Brazil je nakon dva startna poraza od Njemačke i Francuske prvo šokirao Srbiju 24:22 te se vratio u igru za prolazak skupine, a danas je iznenadio i izravnog konkurenta Rusiju pa tako ova južnoamerička reprezentacija sve ima u svojim rukama.

Brazil ima jednak broj bodova kao Rusija (4), ali bolji međusobni omjer, a u zadnjem kolu igra s Korejom dok Ruse čeka dvoboj sa Francuzima. Ovu priliku Brazilci teško da će propustiti, pokazali su se kao 'nagazna mina', pa će najvjerojatnije oni biti u novoj skupini drugog kruga zajedno s Hrvatskom. Zasluženo!

  • +2
Brazil - Rusija, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Soeren Stache/DPA/PIXSELL

Što se tiče same utakmice, Brazilci su sjajno ušli u utakmicu, Rusi se nisu snašli s brzim suparnikom pa se na odmor otišlo sa visokih 15:10 za Južnoamerikance. U nastavku su Rusi pokušali preokrenuti, ali Brazil je uvijek imao odgovor te je izdržao za veliko slavlje.

Kod pobjednika najefikasniji su bili Borges sa sedam, Langaro sa šest i Toledo s pet pogodaka, Rusiju su predvodili Djibirov i Žitnikov sa po šest golova.