TRENER ZVEZDE

Pešić: Nokautiran sam, ovo je skandalozno

08.02.2012 u 22:58

Bionic
Reading

Zagrebačka Cedevita je na svom parketu u dramatičnoj završnici pobijedila Crvenu zvezdu 96:91 u zaostaloj utakmici 17. kola ABA lige. Nakon utakmice trener beogradske momčadi Svetislav Pešić rigao je vatru po sucima

Pobjedom nad Zvezdom Cedevita je praktički već jednom nogom osigurala Final Four u Tel Avivu. No, utakmica u Zagrebu završila je s repovima. Naime, trener Zvezde Svetislav Pešić nije skrivao ljutnju ponašanjem sudaca na parketu zbog čega je ljutit - nakon teatralnog pada zbog nekih sudačkih odluka - odlučio prije kraja utakmice napustiti parket.

'Zašto sam pao? Zato jer sam doživio klasični nokaut... znate od koga', kazao je vidno uzrujan Pešić na press konferenciji nakon utakmice.

'Ne znam jesam li isključen, ali sam odlučio napustiti teren. Pitali su me kolege zašto sam došao u ovu ligu, no nisam znao da me ovo čeka. Sva pravila se eksperimentiraju na nama, sucima dođemo kao zamorci. Moji mladi igrači su napravili veliki pomak u igri i ne dam da nam to oduzimaju! Drugovi koji vode ovu utakmicu prvo moraju znati prvi i osnovni posao suca. Ako to nisu naučili dosad - sada im ja kažem: osnovni posao suca je truditi se i osigurati za obje momčadi ravnopravne uvjete da ti momci i treneri koji rade s tim igračima mogu iskazati formu, a to večeras nisam vidio. Mi smo u deset utakmica imali skandalozno suđenje i pitam se ima li ovo smisla', dodao je bijesni Pešić, a tko zna što bi sve rekao novinarima da nije došao Anzulović i zamolio da igrači Cedevite, koji su bili još znojni, daju izjave.

Za razliku od Pešića, trener Cedevite Dražen Anzulović bio je, naravno, zadovoljan pobjedom.
'Velika želja nas je dovela do ove pobjede. U posljednje vrijeme imamo velikih problema s ozljedama i to me brine. U ponedjeljak sam imao samo pet zdravih igrača na treningu, no moram reći kako je ovo bila odlična utakmica za publiku, jer su obje momčadi ubacile više od 90 koševa. Suđenje neću komentirati iako bih mogao i ja nešto reći', sa smiješkom je rekao Zula pogledavajući prema 'velikom bossu' Atlantic Grupe Emilu Tedeschiju koji je bio prisutan na presici.

Jedan od junaka utakmice bio je i snažni i borbeni Splićanin Vedran Vukušić koji sebe nije htio isticati.

'Nisam ja nikakav junak, ima nas 12 junaka u momčadi. Ovo je bila vrlo teška utakmica za nas, i fizički i psihički. Ova pobjeda nas je učvrstila na vrh. Nisam bio posebno napaljen, promašio sam par šuteva u početku, a dogodilo mi se da povežem par zakucavanja', sa smiješkom je kazao Vukušić.

Uz njega vrlo dobar u pobjedi Cedevite bio je kapetan Marino Baždarić koji je ubacio dva ključna slobodna bacanja u završnici.

'Ima još puno rezervi u našoj igri. Ovo pobjeda nam je jako važna jer smo sada još bliži Final Fouru u Tel Avivu', kazao je Baždarić.