OSVAJAČICA 'DIJAMANTA'

Perković: Ispisala sam novu stranicu povijesti

07.09.2013 u 10:13

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković u velikom je stilu zaključila sezonu. Na posljednjem ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu pobijedila je u bacanju diska s hicem od 67.04 metra

Olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja slavila je na svih sedam ovosezonskih mitinga Dijamantne lige i uvjerljivo obranila naslov najbolje diskašice u ovom natjecanju. Ovotjedni Hanžekovićev memorijal u Zagrebu ostat će tako jedino natjecanje u 2013. godini na kojem nije bila prva. Pobijedila ju je, podsjetimo, Amerikanka Gia Lewis-Smallwood.

'Odlično sam, super se osjećam. Iznimno sam sretna jer sam ostala nepobjediva u Dijamantnoj ligi. Mogu reći da mi je Hanžekovićev memorijal dobro došao kao trening za Bruxelles. Puno je stvari bilo koje su mi spriječile pobjedu u Zagrebu. Ali u petak sam ispisala novu stranicu u povijesti: 32 od 32 boda u Dijamantnoj ligi. Može li bolje', poručila je Sandra i dodala:

'Osvojila sam sve što se moglo osvojiti ove godine: Mediteranske igre, Dijamantnu ligu i Svjetsko prvenstvo. Ova 2013. godina je bila i više nego uspješna za mene uza sve probleme koji su me mučili. Ali, što te ne ubije, ojača te'.