FIFA_SP_2018.svg

prvo 'vikinzi', pa tek onda o osmini finala

Perišić uoči utakmice s Islandom poslao jasnu poruku: Hrvatska više nije favorit iz sjene...

Bionic
Reading

Hrvatska je s dvije pobjede u prva dva kola osigurala plasman u osminu finala SP-a. Međutim, unatoč gotovo nevažnom okršaju s Islandom, među reprezentativcima nema opuštanja. Potvrđuje to i gard Ivana Perišića, veznjaka Intera kojem je stiglo i pitanje o Mauru Icardiju

Hrvatska nogometna reprezentacija, nakon dviju pobjeda, nad Nigerijom i Argentinom, osigurala je plasman u osminu finala svjetskog prvenstva. Zbog toga može opuštenije ući u dvoboj s Islandom. Najavljuju se promjene u sastavu, ali i takva Hrvatska, sada je favorit.

'Do sada nismo bili favoriti jer zadnjih 20 godina skoro ništa nismo napravili. Samo trebamo nastaviti ovako, prvo Island, a onda osmina finala. Ako nastavimo ovako kvalitetno trenirati i zalagati se, onda je sve moguće', rekao je dan uoči puta za Rostov na Donu veznjak Ivan Perišić.

Pitali su ga za Maura Icardija, suigrača iz Intera, no Perišić se nije htio petljati u kombinacije 'gaučosa', koje smo ionako apsolvirali te je hladno odgovorio.

'Pa, koliko ja znam, Icardi ni nije na SP-u. U razloge i izbor igrača Argentine ne želim ulaziti, mi smo koncentrirani samo na nas', kaže Perišić koji se osvrnuo i na činjenicu kako mnogi Hrvatsku guraju iz 'favorita u sjeni' u jednog od glavnih favorita za veliki rezultat:

'Ne pobjeđuje se Messi svaki dan 3:0. Nekima smo bili favorit iz sjene, ali sada nas guraju puno više. To tako ide iz dana u dan, no mi moramo ostati koncentrirani i nastaviti u ovakvom ritmu.'

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Za većinu nas je ovo četvrto veliko natjecanje, imamo iskustva i na visokom smo nivou. I u Francuskoj smo igrali dobro, ali nas je sreća zaustavila protiv Portugala. Nadam se kako će se u Rusiji sreća okrenuti na našu stranu', iskren je Perišić koji se osvrnuo i na to kako hrvatska javnost ovu generaciju često uspoređuje s onom koja je u Francuskoj 1998. godine uzela svjetsku broncu:

'Oni su napravili čudo. Ja sam tada imao devet godina, gledao sam utakmicu u Omišu i maštao sam kako ću jednog dana i ja nastupiti na velikoj sceni. Nadam se da ih možemo dostići. To nam je u glavi i spremni smo za to.'

S obzirom na impresivne igre Hrvatske, mnogi naš vezni tandem Luka Modrić - Ivan Rakitić svrstavaju među najjače na svijetu.

'Zna se dobro gdje igraju naši vezni igrači što potvrđuje njihovu klasu. Veliki klubovi ne mogu bez njih. Imamo svjetske klase i to su pokazale ove dvije utakmice.'

Iako je Hrvatska osigurala osminu finala, o protivniku se ne razmišlja, a kako kaže Perišić, bez obzira na sve, prvo su koncentrirani na Island.

'Francuska ili Danska ? Ne bi volio prognozirati jer se onda to neće ostvariti. Tako smo i u Francuskoj imali neke želje, pa se u zadnjoj minuti sve promijenilo i dobili smo Portugal', zaključio je Ivan Perišić.