ČISTKA U MADRIDU

Šefa Reala Pereza hvata panika; osmorica igrača spremna su na bijeg iz Madrida; spominju se Luka Modrić i Toni Kroos...

03.10.2022 u 13:38

Bionic
Reading

Pred madridskim Realom očito je novo preslagivanje momčadi. Ovog ljeta Santiago Bernabeu napustio je jedan od ključnih igrača, Casemiro, no njegova zamjena, Tchouaméni, pokazao se kao pun dobitak. S time da je Francuz ipak puno mlađi, samim time i spreman biti nositelj igre duži period

Prema pisanju španjolske Marce, dnevnog lista bliskog madridskom Realu, objavila je vijest koja se neće dopasti baš svima u Kraljevskom klubu.

Jer Real je zasad odradio tek dva produženja ugovora, a to su onaj s Militaom i Rodrygom. Istina, odrađen je i s Modrićem, ali njega je hrvatski reprezentativac produžio tek do kraja ove sezone.

Prema istom izvoru, upitnici su čak iznad osmorice igrača od kojih su neki već godinama nositelji igre aktualnog europskog prvaka i igrači bez kojih je nemoguće zamisliti Real.

I ne bi bilo čudno da mnogi od njih i napuste Real. Osim ako Florentino Perez ne krene u pregovore na vrijeme.

Ključni su igrači veznog reda, istog onog iz kojeg je ovog ljeta otišao Casemiro. Ugovori ističu Toniju Kroosu i Luki Modriću. I dok Hrvat nema namjeru umiroviti se, Nijemac o toj opciji razmišlja intenzivno.

Navodno je Perez već rekao Kroosu da se izjasni do veljače, ostaje li ili ne, jer prvi čovjek Reala ne želi ispustiti priliku dovesti mladog Engleza Judea Bellinghama, a koji trenutno igra za dortmundsku Borussiju.

Ugovor ističe i Karimu Benzemi. Iako Perez smatra da je njegov ostanak gotova stvar, potencijalni kupci stoje u redu i spremni su na 'nemoralnu ponudu'.

Novi ugovori sigurno neće biti ponuđeni Marcu Asensiju i Daniju Ceballosu i oni će otići na kraju sezone. Isto se odnosi i na Mariana Diana, kojem ugovor s Realom vrijedi do 30. lipnja 2023. godine.

Nacho Fernandez Realovo je dijete te se nikako nije mogao odlučiti na odlazak, i zato se nada da će mu klub i ovog puta izaći u susret. Baš kao i rezervni golman Lunin s kojim je Carlo Ancelotti poprilično zadovoljan.

Lucas Vazquez i Eden Hazard su u pretposljednjoj godini ugovora. Perez je već odlučio da će Belgijancu 'širom otvoriti vrata', dok će svog miljenika i jako zahvalnog Lucasa Vazqueza zadržati u momčadi.