španjolska liga

[FOTO] Osasuna s igračem manje u Madridu šokirala Real; Karim Benzema zapucao penal za pobjedu 'kraljeva'

02.10.2022 u 23:28

Bionic
Reading

Po prvi puta ove sezone nogometaši madridskog Reala ostali su bez ligaške pobjede, u dvoboju 7. kola La Lige u Madridu su odigrali 1:1 protiv Osasune

Nakon šest pobjeda u nizu uslijedio je za Real prvi remi te sada na vrhu ljestvice dva velika rivala, Real i Barcelona, imaju po 19 bodova. Osasuni je ovo bio prvi neodlučeni rezultat u sezoni, a ta je momčad na šestom mjestu ljestvice.

Madridska momčad je povela krajem prvog dijela, u 42. minuti je Vinicius Junior pogodio za 1:0. No, odmah na startu drugog dijela Osasuna je poništila prednost domaćina, a strijelac za 1:1 je bio Kike Garcia.

U 78. minuti se činilo kako je došao trenutak odluke. Gostujući igrač David Garcia je isključen, a Karim Benzema je dobio priliku s bijele točke vratiti prednost Realu. No, Benzema je pogodio gredu, a minutu kasnije postigao je francuski napadač gol koji je poništen zbog zaleđa. Do kraja je Real silno pritisnuo, ali do pobjedničkog gola nije stigao.

  • +7
Real Madrid - Osasuna, španjolska liga, 2.10.2022. Izvor: EPA / Autor: Chema Moya

Zbog ozljede Luka Modrić nije bio u sastavu Reala, dok je Ante Budimir za Osasunu u igru ušao u 82. minuti.

Zanimljivu utakmicu ispunjenu s čak osam golova odigrali su nogometaši Girone i Real Sociedada, a gosti iz San Sebastiana su slavili 5:3.

Girona je golovima Riquelmea, Martineza i Castellanosa vodila 2:1 i 3:2. No, od 66. minute je krenuo preokret. Prvo je Brais Mendez izjednačio na 3:3, a potom su Zubimendi u 71. i Japanac Kubo u 85. minuti zabijali za preokret i pobjedu Real Sociedada. Prva dva gola za goste dao je Norvežanin Sorloth.

Real Sociedad je došao na šesto mjesto ljestvice, dok je Girona pala na dvanaesto.

Celta je u Vigu svladala Betis 1:0 golom Gabri Veige već u 9. minuti. Šanse gostujuće momčadi iz Seville dodatno su pale u 20. minuti kada je pocrvenio Luiz Felipe, a uz igrača više Celta je do kraja zadržala minimalnu prednost.

Betisu je nakon pet pobjeda ovo bio drugi poraz u sezoni, dok je Celta slavila treći put te se pomaknula na deseto mjesto ljestvice.

Espanyol i Valencia odigrali su 2:2 u prvom nedjeljnom susretu 7. kola španjolske La Lige.

Domaći sastav je imao sigurna tri boda u džepu jer je vodio do 96. minute 2:1, ali je tada neobičan gol za podjelu bodova postigao Comert. Odbijenu loptu s dvadesetak metara je Comert poslao u velikom luku prema domaćem golu.

Golman Espanyola Alvaro Fernandez je bio neodlučan što napraviti s loptom te ju je pustio, a ona je sletjela u domaću mrežu za konačnih 2:2.

Gosti su, inače, poveli golom Gabriela Pauliste u 53. minuti, ali je tri minute kasnije izjednačio Joselu, dok je Darder u 83. pogodio za vodstvo Espanyola. Kraj ogleda su oba sastava dočekala s desetoricom igrača. Kod Valencije je isključen Brazilac Marcos Andre u 85., a kod domaćina Danac Braithwaite u 92. minuti.

Espanyol je i dalje na jednoj pobjedi te je 16. na ljestvici, dok je Valencia napravila mali pomak te je trenutačno osma. Valencia je upisala prvi remi u sezoni.

Standings provided by SofaScore