fantastičan transfer

Pep Guardiola spašava karijeru Vatrenog koji se iznenada našao u problemu: On je idealno rješenje za 'građane'...

01.03.2023 u 06:28

Bionic
Reading

Mateo Kovačić (28) izgubio je mjesto u prvih 11 Chelsea. Do prije nekoliko tjedana 'vatreni' je bio nezamjenjiv član početne postave 'bluesa', no sada se čini da će već u ljetnom prijelaznom roku tražiti novi klub. A rješenje se ukazalo samo od sebe!

Chelsea je ove zime za 121 milijun eura iz Benfice doveo Argentinca Enza Fernandeza, a nakon ozljede i duge pauze na teren se vraća N'Golo Kante. Uz to su u veznome redu još Mount, Gallagher, Loftus-Cheek, Zakaria, Chukwuemeka, a i naš Mateo Kovačić. Koji uz sve to ulazi u posljednju godinu ugovora s 'građanima'.

Trener Graham Potter pod velikim je pritiskom, Chelsea je ove sezone loš, pitanje je hoće li do kraja prvenstva uopće uspjeti osigurati plasman u Europu. Zato je već sada započelo 'veliko pospremanje' u svlačionici, a među igračima koji će se ovog ljeta naći na transfer listi sigurno je i naš Mateo Kovačić.

Chelsea više jednostavno nema računicu zadržati ga, bez obzira na to što je Kovačić u proteklim sezonama bio jedan od najboljih igrača. Vrijeme je za rastanak kako bi 'bluesi' njegovom prodajom nešto i zaradili te barem malo 'pokrili' rashode iz zimskog prijelaznog roka.

Kovačić se tako iznenada našao u problemu, tu je, ali igra sve manje ili uopće ne igra, pa je logično da su već krenule priče o tome gdje će nastaviti karijeru.

No, rješenje svih njegovih 'problema' ukazalo se samo od sebe, engleski mediji tvrde kako su vijesti sa Stamford Bridgea jedva dočekali u Manchesteru te kako Pep Guardiola zadovoljno trlja ruke jer će dobiti igrača kojeg je žalio u svojoj momčadi još 2018. godine!

Da, Manchester City i Pep Guardiola ozbiljno 'ciljaju' Matea Kovačića koji bi bio 'idealno i jeftino rješenje', kako navode izvori bliski Cityju.

Kovačić je u ljeto 2018. godine za 45 milijuna eura iz madridskog Reala stigao u Chelsea, za 'bluese' je do sada odigrao 207 utakmica u svim natjecanjima, zabio je pet golova uz 14 asistencija te prema Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura. Osvojio je Ligu prvaka, Europsku ligu, UEFA Superkup te FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, ali niti jedan trofej u Engleskoj...

  • +7
Tottenham - Chelsea, engleska liga, 26.2.2023. Izvor: EPA / Autor: ISABEL INFANTES

Realnost na tržištu je takva da Chelsea za Kovačića sigurno neće tražiti 40 milijuna eura, no 30 bi bez problema trebali dobiti. A to je i cijena koja odgovara Cityju.

'Kovačić bi mogao pružiti relativno jeftinu vrhunsku opciju u veznome redu, ali samo ako u međuvremenu ne potpiše novi ugovor s Chelseajem', tvrde engleski izvori. Uz to napominju kako u Chelseaju još nisu definirali ciljeve ljetnog prijelaznog roka, a u istome City mora pronaći adekvatno rješenje ako klub, kao što je najavljeno, napuste Ilkay Gundogan i Bernardo Silva.

Realno, u ovom su trenutku šanse da Mateo Kovačić ostane u Chelseaju minimalne, a u isto vrijeme nekoliko je velikih klubova spremno odmah dovesti 'vatrenog' u svoje redove. City je među onim poželjnijim destinacijama...