The Best

Pep Guardiola proglašen najboljim pa iskrenim riječima dirnuo sve navijače Barcelone

16.01.2024 u 15:18

Bionic
Reading

Nakon što je u Londonu održana svečanost dodjele nagrada Fife, oglasio se i najbolji trener u 2023. Pep Guardiola

Na izboru međunardone nogometne federacije (FIFA), originalnog naziva 'The Best FIFA Football Awards', koja je svoju premijeru imala 2016. godine, nagradu za najboljeg trenera dobio je strateg engelskog Manchester Cityja Španjolac Pep Guardiola.

>> Evo kome je Luka Modrić dao glasove za najbolje u 2023; na listi mu se našao i Hrvat

Taj izbor nikoga nije iznenadio jer je vodio City do trostruke krune (engleskog naslova, pobjednika FA kupa i Lige prvaka), a slavio je ispred dvojice talijanskih stručnjaka Luciana Spalletija i Simonea Inzaghija.

Guardiola je dio govora posvetio svom bivšem klubu u kojem je stasao kao igrač i trener - Barceloni.

'Barca je klub koji i dalje stoji u mom srcu. Barcelona je razlog što se nalazim ovdje, Barcelona je dio mog života', kazao je između ostalog Guardiola.

Mnogi navijači još danas pamte kakva je to dominacija bila. Naime, u razdoblju od 2008. do 2012. Pep je kao trener Barce osvojio čak 14 trofeja. Tri puta su bili španjolski prvaci, a dva puta prvaci Europe. To su ujedno bile i sezone u kojima je počela dominacija Lionela Messija.

No, ovom izjavom o Barci samo je dodatno dirnuo sve navijače u Kataloniji koji žive za dan kad će se njihova ikona vratiti na Camp Nou.