SJAJAN NASTUP

Pehistu Ivici ispao štap, na kraju treći u Moskvi!

29.01.2013 u 18:53

Bionic
Reading

Na utrci paralelnog slaloma u Moskvi Ivica Kostelić dogurao je do polufinala i na kraju osvojio treće mjesto, dok je pobjeda pripala Marcelu Hirscheru.

Na drugom ovosezonskom paralelnom slalomu Ivica Kostelić igrao je važnu ulogu u Moskvi i malo je falilo da se plasira u finale. Ždrijeb je za našeg predstavnika bio jako dobar. U osmini finala je izvukao domaćeg skijaša Aleksandra Horošilova. Nakon prve vožnje skijaši su bili potpuno izjednačeni, a u drugoj je Ivica bio bolji u prvom dijelu staze i na kraju uz malo sreće održao prednost od 0.09 sekundi ispred protivnika.

U četvrtfinalu Ivicu je čekao Amerikanac David Chodounsky. Velika je to bila prilika da prođe u samu završnicu i skupi mnogo bodova i Kostelić ju je iskoristio. Naš je skijaš odlično odradio prvu vožnju i s 0.14 prednošću čekao revanš. Odlično je odradio posao i u drugoj vožnji i sa samo jednom stotinkom prednosti izborio polufinale, u kojem ga je čekao najbolji slalomaš svijeta.

Marcel Hirscher bolje je odradio posao u prvoj utrci polufinala. Ostvario je prednost od 0.26 sekundi. Nažalost, naš skijaš nije to uspio nadoknaditi. U drugoj vožnji dobro se držao, Austrijanac je napravio nekoliko pogrešaka i ponudio je veliku priliku Kosteliću, a Ivica je čak malo i vodio na pola staze, no zatim mu je ispao štap i do kraja je izgubio 0.27 sekundi u odnosu na Austrijanca.

Ivica Kostelić:

Felixa nikad nije lako dobiti u paralel slalomu, jer jako dobro starta i jako dobro vozi, ali ja sam se tako bacio u cilj... Vjerojatno sam pobijedio zato što sam to u tom trenutku više želio.

Nakon prolaska kroz cilj bijesno je lupio preostalim štapom po reklami, svjestan velike prilike koju je propustio. No, brzo se primirio. U borbi za treće mjesto Ivica Kostelić u prvoj je vožnji pobijedio Felixa Neureuthera za šest stotinki, a zatim u uzvratu očuvao prednost i ponovo pobijedio s prednošću od jedne stotinku, po drugi put ove godine u Moskvi. Novo postolje za najboljeg hrvatskog skijaša.

'Jako sam zadovoljan, dobio sam dvije bitne utrke za jednu stotinku. Nažalost, nisam baš imao sreće u polufinalu sa Hirscherom, pao mi je štap i malo sam previše riskirao na prijelomnici, tu sam izgubio puno vremena. Mislim da sam ga imao,' izjavio je Ivica nakon utrke pa se osvrnuo na borbu za treće mjesto:

'Felixa nikad nije lako dobiti u paralel slalomu, jer jako dobro starta i jako dobro vozi, ali ja sam se tako bacio u cilj... Vjerojatno sam pobijedio zato što sam to u tom trenutku više želio.'

Pobjednik paralelnog slaloma na kraju je bio Marcel Hirscher, koji je pobijedio Myhrera u finalu i tako nastavio svoju dominaciju u tehničkim disciplinama.

Njemica Lena Duerr ostvarila je pobjedu u ženskoj konkurenciji. Pobijedila je Veroniku Velez Zuzulovu u finalu, a treće mjesto pripalo je Mikaeli Shiffrin.

Bila je to posljednja utrka uoči Svjetskog prvenstva u Schladmingu, koje je na rasporedu za dva tjedna.

SK, Moskva, paralelni slalom:

1. Marcel Hirscher (Aut)

2. Andre Myhrer (Šve)

3. Ivica Kostelić (Hrv)

4. Felix Neureuther (Njem)

Ukupni poredak, slalom:

1. Marcel Hirscher (Aut) 800

2. Felix Neureuther (Njem) 616

3. Andre Myhrer (Šve) 442

4. Ivica Kostelić (Hrv) 375

Ukupni poredak:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1135

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 921

3. Felix Neureuther (Njem) 776

4. Ted Ligety (SAD) 736

5. Ivica Kostelić (Hrv) 705