ŽELJA HRVATSKI FINALE

Pavić: Obuzdati munjevite Crnogorce

22.05.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon odigranog dvoboja Juga i Pro Recca, pitanje drugog finalista vaterpolske Eurolige u Rijeci riješit će susret najtrofejnijeg europskog kluba zagrebačke Mladosti i crnogorskog Primorca iz Kotora

Mladost je sa sedam osvojenih europskih naslova najtrofejniji klub u povijesti europskog klupskog natjecanja, a novi uzlet započet će u Rijeci. Za tportal je susret najavio sjajni Splićanin među vratnicama 'žabaca' Josip Pavić:

U istoj smo situaciji kao i oni. Dobro, u malo boljoj, jer oni su prvenstvo već izgubili, dok mi još igramo svoje finale. Mi razmišljamo samo o pobjedi. Motiv je ogroman, a posebno jer se igra na dva sata od Zagreba, gdje očekujemo puno naših navijača.

Crnogorce krase iskusni mađarski internacionalci (Gergely Kiss, Adam Steinmetz) i serija mladih lavova iz domaćeg pogona.

Istina, oni imaju nekoliko pojedinaca ekstremne kvalitete, ali najjače oružje im je kontra. Imaju puno mladih reprezentativaca koji su plivački izuzetno moćni i glavno oružje im je kontra. Izrazito su brzi i morat ćemo biti iznimno oprezni.

Mladost je u uzvratu četvrtine finala uništila Olympiacos i dosegnula maksimum igre i optimizma. No, dva poraza od Juga u finalu PH-a uništila su idilu.

Nadam se da ćemo ponoviti igru protiv Olympiacosa, a Jug pokušavamo zaboraviti. Nudi nam se velika prilika i uvjeren sam da ćemo, ako odigramo kao protiv Grka, igrati finale. Onda nismo primili nijedan gol 'iz igre'. Bili smo zreli, mirni, agresivni, pokretni… sjajni.

Drugo polufinale?

Jug je u velikoj formi i dao bih im ulogu favorita. Recco je izvanredna momčad, ali imaju igrače koji nastupaju samo u Euroligi i mislim da bi im to mogao biti uteg.

Znači, smiješi nam se hrvatski završni obračun?

Nadam se hrvatskom finalu, to bi bila sjajna stvar.