kakav dan u melbourneu

Pavić nije mogao ništa drugo zaključiti: Ovi dani su nevjerojatni

28.01.2018 u 08:38

Bionic
Reading

Mate Pavić u 16 sati razmaka osvojio je dva naslova na prvom grand-slamu sezone, Australian Openu. Nakon što je u subotu osvojio muške parove s Austrijancem Oliverom Marachom, u nedjelju ujutro ponovio je uspjeh u kombinaciji mješovitih parova

Ova bi nedjelja mogla biti upisana zlatnim slovima u povijest hrvatskog tenisa. Jer Mate Pavić već je osvojio svoj drugi naslov u Melbourneu, u mješovitim parovima, a nešto kasnije do naslova će u pojedinačnoj konkurenciji pokušati doći i Marin Čilić.

  • +9
Mate Pavić i Gabriela Dabrowski Izvor: Reuters / Autor: ISSEI KATO

'Bit ću kratak. Prvo bih čestitao Timei Babos te Rohanu Bopanni na sjajnom meču. Nadam se da će sljedeće godine biti uspješniji. Hvala našem treneru i svima u gledalištu. Jučerašnji i današnji dan su nevjerojatni. Osjećam ogromnu sreću i čast. Vidimo se i sljedeće godine', izjavio je Splićanin Mate Pavić.

Ono što daje dodatnu vrijednost ovom Pavićevom uspjehu jest činjenica da je drugi naslov osvojio nakon 16 sati od prvog.

Pavić je s Kanađankom Gabrielom Dabrowskom svladao indijsko-mađarsku kombinaciju Timeu Babos i Indijca Rohana Bopannu 2:6, 6:4, 11:9, uz jednu spašenu meč loptu u odlučujućem tie-breaku.

'Ovo je izvanredno. Hvala svima koji su nas podržali. Cijenimo vašu podršku jer nam je mnogo značila sa psihološkog aspekta. Hvala i našem stručnom stožeru. Uvijek sam sanjala o naslovu. I sada sam uspjela. Nevjerojatno. Hvala svima', izjavila je Gabriela Dabrowski.