KVALIFIKACIJE EL

Pašalić debitirao golom za Atalantu; hrvatski napadač Mance hat-trickom uništio nizozemskog velikana

09.08.2018 u 23:45

Bionic
Reading

Mario Pašalić debitirao je za Atalantu i odmah je ostavio trag! U prvoj utakmici 3 pretkola Europske lige talijanska je momčad gostovala kod izraelskog Hapoela te svladala domaćine s uvjerljivih 4:1

Gosti su ušli sa statusom uvjerljivog favorita, a u startu se činilo da je to ipak bila greška... Izraelci su već u sedmoj minuti poveli pogotkom Buzagla , no dvojac Hateboer i Zapata u 18., odnosno 21. minuti vraćaju momentum na talijansku stranu.

S rezultatom 2:1 za Atalantu otišlo se na predah, a onda je u drugom poluvremenu na scenu stupio Mari , koji je u 65. minuti zabio pogodak za 3:1, te onda asistirao Barrowu za 4:1 te uvjerljivu pobjedu Talijana!

Uzvrat će se odigrati za tjedan dana u Italiji, a utakmica u Bergamu započet će u 20 sati, piše goal.hr.

Prvijenac za Atalantu - Mario PaŠalić Izvor: Društvene mreže

RB Leipzig je s 3:1 kod kuće svladao rumunjsku Universitateu s 3:1. Konate, Cunha i Poulsen pogađali su za 3:0, a počasni je gol u 90. zabio hrvatski igrač Ivan Martić .

Dinamo je u Minsku šokirao bogati Zenit pobjedom čak 4:0, a treći je gol zabio Spličanin Nino Galović!

Hapoel je u Beer Shevi odigrao 2:2 s ciparskim APOEL-om, čime Izraelci mogu biti zadovoljni jer nakon 28 minuta gubili su s 2:0.

Bordeaux je s 3:1 protutnjao Ukrajinom protiv Mariupola, dok je Trenčin šokirao razbivši Feyenoord sa 4:0! Rođeni Riječanin Antonio Mance zabio je hat-trick!

Gent je u Poljskoj s 1:0 svladao Jagielloniju, Runje je za domaćine, a Andrijašević za goste igrao 90 minuta. A i u drugom belgijsko-poljskom okršaju bolji su bili Belgijci: Genk je kod kuće s 2:0 pobijedio Lech.

  • +19
Hajduk - Steaua, 3. pretkolo Europske lige, 2018. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Goran Zakarić zabio je prvi gol za Partizan u pobjedi 2:1 kod Nordsjaellanda, a Ryan Babel donio je Besiktasu 1:0 pobjedu kod kuće protiv LASK-a.

Basaksehir i Burnley u Turskoj su odigrali 0:0, a Olimpija je u Ljubljani s 3:0 razbila finskog prvaka HJK.

Ante Erceg i Josip Radošević odigrali su cijeli susret na beogradskoj Marakani i s Brondbyjem s 2:0 pobijedili subotički Spartak.

Glasgow Rangers (Katić igrao, Barišić nema pravo) s 3:1 na Ibroxu je svladao Maribor.

Debakl poljskih klubova zaokružila je Legia , koja je u Varšavi izgubila s 2:1 od luksemburškog Dudelangea!? Eduardo je ostao na klupi, a Antolić je suspendiran zbog crvenog kartona.

U susretu potencijalnih Hajdukovih suparnika u 4. pretkolu, Slovan je u Bratislavi s 2:1 pobijedio bečki Rapid. Deni Alar doveo je Austrijance u vodstvo u 12. minuti, Vasil Božikov izjednačio je u 29., a autogol Matea Barača u 49. dobio je pobjedu Slovacima.

Rijeka će, ako prođ,e na boljeg iz sudara Pjunika i Makabija iz Tel Aviva, koji su u utorak u Erevanu odigrali 0:0.