VRUĆE U MAKSIMIRU

Par stotina Bad Blue Boysa prosvjedovalo protiv braće Mamić; jake policijske snage čuvale ulaz u klub; dogodio se i sastanak s čelnicima Dinama

08.07.2020 u 18:46

Bionic
Reading

Više stotina pripadnika Dinamove navijačke skupine Bad Blue Boys okupilo se u srijedu predvečer na mirnom prosvjedu podno zapadne tribine stadiona Maksimir, a glavni razlog okupljanja je povratak Zorana Mamića na klupu hrvatskog prvaka

Okupljanje nije bilo prijavljeno policiji, ali su se pred pripadnicima navijačke skupine pojavili kordoni interventne policije koja je navijačima onemogućila eventualni ulazak u prostor stadiona.

Prosvjed je započeo okupljanjem Bad Blue Boysa oko 18 sati na ulazu u Maksimirski park, od kuda se skupina od dvjestotinjak navijača preselila pred službeni ulaz na stadion, gdje su već bile raspoređeni policijski kordoni koji su bili spremni na intervenciju u slučaju izbijanja incidenta.

No, navijači su mirno, bez skandiranja čekali pred službenim ulazom i tražili sastanak s predstavnicima Uprave kluba kako bi im iskazali svoje nezadovoljstvo povratkom na trenersku klupu Zorana Mamića (te zatražili da odstupi sa svih funkcija u klubu) i općim stanjem u prvoj momčadi nakon što je Nenad Bjelica napustio trenersku poziciju.

Sedmorica predstavnika BBB-a puštena su u klupske prostorije nešto prije 19 sati, a pola sata poslije navijači su se mirno i bez ikakvih incidenata premjestili na stube na Maksimirskoj ulici, dok su pollicijske snage i dalje osiguravale prostor oko službenog ulaza na stadion.

Podsjećamo, dana 6. lipnja 2018. godine Županijski sud u Osijeku donio je prvostupanjsku presudu u Uskokovom predmetu za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Udruge građana GNK Dinamo, te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna, te osudio Zdravka Mamića na šest i pol godina zatvora, a Zorana Mamića na 4 godine i 11 mjeseci.

No Zdravko, bjegunac od hrvatskog pravosuđa u BiH i dalje ima veliki utjecaj na Dinamo, a ni u klubu ne taje da im je on vanjski savjetnik, dok je mlađi Mamić opet postao čovjek koji odlučuje o igračima i prvoj momčadi.

  • +12
Prosvjed Boysa protiv braće Mamić Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL