GRČKA LIGA

PAOK uoči ogleda s Dinamom nastavio pobjeđivati, baš kao i Ljubičić - zabijati

28.02.2024 u 21:53

Bionic
Reading

Suparnik zagrebačkog Dinama u osmini finala Konferencijski lige, solunski PAOK upisao je gostujuću 2:0 pobjedu protiv Panserraikosa u dvoboju 25. kola grčkog prvenstva, a tri boda je dohvatio i grčki prvak AEK porazivši PAS Gianninu sa 4:2.

PAOK je do pobjede stigao golovima Ioannisa Konstanteliasa u posljednjim trenucima prvog poluvremena i nakon autogola Stavrosa Petavrakisa u posljednjim trenucima drugog dijela.

Domaći sastav je utakmicu zaključio s dva igrača manje, u 69. minuti je isključen Maxmiliano Moreira, a Panagiotis Deligiannidis u 83. minuti. Dominik Kotarski nije branio za pobjednički sastav. PAOK u nedjelju očekuje gostovanje kod Lamije, a 7. ožujka i u Zagrebu protiv Dinama u prvom susretu osmine finala Konferencijske lige.

Pobjedu je ostvario i AEK koji je sa 4:2 porazio PAS Gianninu.

Domaćin je poveo u 15. minuti golom Damiana Szymanskog, no Ginnina je uzvratila s dva gola okrenuvši rezultat, a strijelci su bili Jan Sobocinski u 35. minuti, te Panagiotis Tzimas u posljednjim trenucima prvog dijela.

Ipak, AEK je u nastavku utakmice zabio tri gola izborivši pobjedu i zadržavši vrh ljestvice. Ezequiel Ponce je izjednačio u 69. minuti, da bi bivši igrač zagrebačkog Dinama Robert Ljubičić u 74. minuti doveo domaći sastav u vodstvo.

Ljubičićev gol pogledajte OVDJE.

U 79. minuti Ponce je potvrdio pobjedu atenskog kluba svojim drugim golom na susretu. Činilo se kako je ponovo Ljubičić bio strijelac, no gol je pripisan Ponceu.

Ljubičić je u četiri nastupa za AEK već zabio dva gola pokazavši se velikim pojačanjem nakon što u Dinamu nije dobio pravu priliku u veznom redu. U igru je ušao u 57. minuti, dok je Domagoj Vida odigrao svih 90 minuta za pobjednički sastav.