ČETVRTAK, 21 SAT

PAOK-ov trener hvalio jednog igrača Modrih, a onda usporedio Dinamo i Hajduk

06.03.2024 u 20:35

Bionic
Reading

Lider grčkog nogometnog prvenstva PAOK stigao je u Zagreb na prvu utakmicu (četvrtak, 21 sat, Arenasport, MAXtv) osmine finala Konferencijske lige protiv Dinama s nizom od 12 utakmica bez poraza ove sezone u Europi.

PAOK je ove sezone odigrao 12 europskih utakmica, ostvarivši pritom devet pobjeda i tri remija uz razliku pogodaka 29:12. Zanimljivo, Grci su na šest gostovanja ostvarili pet pobjeda (Beitar Jeruzalem, Hearts, HJK Helsinki, Aberdeeen, Eintracht Frankfurt), a jedini remi ostvarili su na Poljudu protiv Hajduka odigravši 0:0 u prvom susretu 3. pretkola Konferencijske lige. Međutim, PAOK je na Toumbi slavio sa 3:0.

Trener solunskog sastava Rumunj Razvan Lucescu uvjeren je kako njegova momčad može uspješno preskočiti i zagrebački Dinamo u osmini finala Konferencijske lige.

'Dinamo ima veliko europsko iskustvo, to je momčad koja možda nema intenzitet, ali znaju čitati manjkavosti svojeg suparnika', kazao je Lucescu koji je grčki klub preuzeo u lipnju 2021. godine, a vodio ga je i od 2017. do 2019.

'Dinamo je jako dobro organizirana ekipa koja ima zanimljive igrače. Smatram da je Mišić njihov najbolji igrač, ne samo zbog načina igre, već i zbog stava i osobnosti, te načina na koji predvodi momčad', dodao je.

Rumunjski stručnjak je naglasio kako se njegova momčad bitno popravila u odnosu na početak sezone i ogled protiv Hajduka.

'Mi smo momčad koja se poboljšala od prvog dana pripreme, izbalansirani smo i kvalitetni. Znamo da je ispred nas iskusna momčad, ali ove sezone smo dobili mnogo iskustva, imamo dobre rezultate i motivaciju'.

PAOK trenutačno vodi na ljestvici sa 60 bodova, bodom više od AEK-a, s tri boda više od Olympiakosa, te četiri od Panathinaikosa, a do kraja je ostalo još deset kola Lige za prvaka.

Međutim, rumunjski stručnjak s kojim je PAOK osvojio posljednji naslov 2019. razmišlja samo o Dinamu.

'Znamo da je uvijek najvažnija sljedeća utakmica. Svi igrači će u četvrtak igrati kao da im je zadnja utakmica u životu. Idemo utakmicu po utakmicu, to me jedino zanima, a nakon nje ćemo odlučiti o drugim utakmicama. Imamo dovoljno spremnih igrača'.

Komentirao je i činjenicu da je PAOK ove sezone već igrao protiv Hajduka.

'Teško je uspoređivati Hajduk i Dinamo. Svaka momčad ima svoj stil, ali uspoređujemo i dva potpuno različita razdoblja, protiv Hajduka smo igrali u kolovozu. Općenito iznimno cijenim hrvatski nogomet, nije slučajno da je reprezentacija bila druga i treća na svjetskom prvenstvu. Cijenim hrvatski nogomet, ali nije pravedno uspoređivati ta dva kluba', zaključio je na kraju.