ČETVRTAK, 21 SAT

Dinamov trener hvalio PAOK, ali i održao lekciju svojim igračima kako se ponašati

06.03.2024 u 19:08

Bionic
Reading

Pred Dinamom ovog je četvrtka (21 sat, Arenasport, MAXtv) prva utakmica osmine finala Konferencijske lige. Na maksimirski stadion dolazi solunski PAOK, a utakmicu su iz Dinamovog kuta najaviti trener Sergej Jakirović i igrač Petar Sučić

Dinamo dočekuje lidera grčkog prvenstva s nizom od devet susreta bez poraza, pri čemu su Modri upisali šest pobjeda i tri remija.

Modri će tako po drugi put ove sezone igrati protiv nekog grčkog kluba nakon što su u 3. pretkolu Lige prvaka ispali od atenskog AEK-a. Dinamo je u Zagrebu izgubio sa 1:2, a potom je uzvrat u Ateni završio 2:2 nakon što je AEK zabio dva gola u sudačkoj nadoknadi.

I Grci su ponovo u Hrvatskoj. Ove sezone su u 3. pretkolu izbacili splitski Hajduk. Prva utakmica u Splitu je završila bez golova, a PAOK je u uzvratu na Toumbi pobijedio sa 3:0.

'Očekuje nas zahtjevna utakmica, prva je u Zagrebu i morat ćemo biti koncentrirani i pragmatični, očekuje nas tvrda i prekaljena momčad koja ima nekoliko sjajnih igrača, prvi su u prvenstvu. Imali su manju krizu sredinom veljače, ali su je prebrodili. Imaju dobar balans u ekipi, jaki su u polukontri', kazao je Jakirević.

'Moramo paziti kada imamo posjed, PAOK je dobar u kontri i polukontri. Najveća snage je u napadačkom dijelu, dosta su kompaktni. Morat ćemo biti agresivni u duelima. Mentalno su jaka momčad. Naša je želja otići u Solun barem s jednim golom prednosti', dodao je.

Zanimljiv je podatak kako od proglašenja hrvatske neovisnosti Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek u 22 utakmice niti jednom nisu slavili protiv nekog grčkog kluba.

'Tradicije su tu da se ruše, taj podatak govori koliko su to teške ekipe, natjecateljski odlične, znaju igrati na rezultat'.

Dinamov trener ne može računati na ozlijeđene Marka Bulata i Japanca Takuya Ogiwaru koji imaju problema s gležnjevima. Podsjetimo, neće biti niti Arijana Ademija, Ronaela Pierrea-Gabriela i Frana Brodića, koji nisu prijavljeni za nastup u Konferencijskoj ligi. No, ostatak momčadi je spreman za ogled s grčkim sastavom.

'Imamo tri igrača koji nisu prijavljeni, neće biti Bulata i Ogiware, ostali su tu na dispoziciji. Možda će biti jedna ili dvije promjene, u četvrtak ćemo donijeti odluku', kazao je.

Jakirović je kazao kako je razgovarao s igračima upozorivši ih na disciplinu i ponašanje kako se ne bi ponovile 'nervozne' scene iz utakmice s Osijekom.

'Razgovarali smo, to su stvari koje eskaliraju uslijed nervoze, to je nogometni folklor koji ostaje na terenu. S jedne strane razumljivo, ali sigurno ne treba davati protivniku povoda bez obzira kakva je atmosfera. Moramo biti puno oprezniji, što se toga tiče', istaknuo je Jakirović.

U četvrtak bi u sastavu trebao biti 20-godišnji veznjak Petar Sučić koji je istaknuo kako je veliki motiv igrati tako važne utakmice pred punim tribinama maksimirskog stadiona.

'Pokušat ćemo pred našim navijačima ostvariti prednost. Igra se na dvije utakmice i ne trebamo srljati', kazao je mladi veznjak.

Stadion će ponovo biti pun, naravno s obzirom na okolnosti i zatvorenu istočnu tribinu.

'Raduje nas što će stadion ponovo biti pun, veliki motiv je kada zaigraš pred punim tribinama. Želimo usrećiti naše navijače. Uvijek su uz nas i kada igramo dobro i kada je loše. Mi ćemo se truditi kako bi ih što više puta razveselili', poručio je Sučić.