BRANIO I U DINAMU

Hrvatski reprezentativac na golu PAOK-a iskeno priznao: Razmišljam samo o tome

06.03.2024 u 20:21

Bionic
Reading

Tri dana nakon što je njegovo ime prvi put osvanulo na popisu hrvatskih reprezentativaca, Dominik Kotarski će u četvrtak (21 sat, Arenasport, MAXtv) na stadionu Maksimir predvoditi grčki PAOK u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige.

Izbornik Zlatko Dalić je za W Cup u Abu Dhabiju pozvao 25 igrača među kojima je prvi put i 24-godišnji vratar grčkog kluba, Dominik Kotarski.

Vatreni će se okupiti 18. ožujka u Zagrebu, no 189 cm visokog Zagorca prije toga očekuju dva ispita protiv Dinama u osmini finala Konferencijske lige, a između njih ligaški derbi protiv gradskog suparnika Arisa.

'Ovo je lijep tjedan, dobio sam poziv u reprezentaciju, ali to je tek za dva tjedna. Do tada imamo još mnogo obaveza i važnih utakmica u klubu. Ja sam profesionalac, u četvrtak je za mene utakmica kao i svaka druga. Igram za klub, za svoje suigrače i ovdje smo kako bi ostvarili što bolji rezultat. Razmišljam samo o tome', kazao je Kotarski dodavši kako mu je drago što je stigao u Zagreb.

'Drago mi je što sam ovdje, ovo je moja domovina. Imam određene emocija, ali ovdje sam kako bi što bolje branio za svoj klub. Velika je čast što sam pozvan u reprezentaciju, ali to je tek za dva tjedna', dodao je.

Kotarski je branio za grčki klub u kolovozu kada je PAOK u kvalifikacijama izbacio Hajduk.

'Malo je nezahvalno usporediti te utakmice. Prva je došla tek na početku sezone, bilo je dosta nepoznanica. Neće biti lako, respektiramo Dinamo, ali vjerujemo u sebe i našu kvalitetu i tako ćemo se postaviti od prve minute'.

Naglasio je kako su dobro analizirali Modre.

'Mi smo napravili analizu, znamo pluseve i slabosti. Obje ekipe imaju svoje šanse, a nadam se da ćemo mi proći dalje'.

Kotarski će u četvrtak stajati na suprotnoj strani s nekim od suigrača iz mlade hrvatske vrste.

'Nismo se čuli, niti razgovarali. Bit će vremena za razgovore', dodao je hrvatski vratar na kraju.

Kotarski je rođen u Zaboku, a trenirati je počeo za Tondach iz Bedekovčine kad mu je bilo šest godina. Iduća stanica bio je zagrebački Dinamo iz kojeg je sa 17 godina preselio u Ajax.

Branio je za drugu momčad Kopljanika koja se natječe u tamošnjem drugom rangu natjecanja, međutim za prvu momčad nikada nije dobio pravu priliku. U lipnju 2021. posuđen je Gorici koja ga je na kraju sezone otkupila od Ajaxa i odmah prodala PAOK-u, nagađa se za dva milijuna eura.

Kotarski je za PAOK potpisao ugovor na četiri godine. Ovoga ljeta se nagađalo kako bi mogao napustiti Solun, spominjali su se Bayern i West Ham, no Kotarski je produžio ugovor do 2028. godine.

Branio je za sve hrvatske selekcije od uzrasta U-14 do U-21. Za reprezentaciju U-21 ima 15 nastupa, među ostalim je branio za hrvatsku U-21 reprezentaciju na EP-u 2021. i 2023. godine.