europsko proljeće

PAOK u goste Dinamu dolazi bez važnog napadača i stopera koji igra u životnoj formi

06.03.2024 u 08:51

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u osmini finala Konferencijske lige igraju protiv solunskog PAOK-a (21 sat, Arenasport, MAXtv) koji u Zagreb dolazi oslabljen

Iako Dinamo u posljednje vrijeme ne briljira, što se moglo vidjeti i u nedavnom derbiju na gostovanju kod Osijeka (1:1), u Europi je dogurao do još jednog 'europskog proljeća' i to među 16 najboljih u Konferencijskoj ligi.

No, također treba reći kako i PAOK- trenutačno vodeća i najefikasnija momčad grčkog prvenstva - ima puno problema s ozljedama i izostancima, a uz sve to ih između dvije utakmice protiv Dinama u sklopu grčke lige za prvaka čeka gradski derbi protiv Arisa.

VIDEO sažetak Osijek - Dinamo pogledajte u prilogu:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

No, iako je PAOK poznat kao vrlo efikasna momčad, koja voli igrati na gol više, u Zagreb dolaze s puno problema. Naime, za prvi okršaj protiv Dinama upitan je prvi napadač Ally Samatta, a njegova zamjena na poziciji napadača Brandon Thomas već je dulje izvan terena.

No, uzdaju se u igrače koji imaju 'nos za gol' kao što su Andrija Živković (zabio je ukupno 15 golova ove sezone!) te Kiril Despodov i Giannis Konstantelias koji su svaki zabili po 12 golova.

No, to nije jedini problem koji PAOk ima. Naime, trener grčke momčadi Razvan Lucescu ima velikih problema s obranom jer je ostao ukupno dva stopera. Tako će protiv Dinama – koliko s emože doznati iz grčkih medija – na stoperski par biti Tomasz Kedziora i Konstantinos Koulierakis.

Na listi ozlijeđenih su William Troost-Ekong i Giannis Michailidis. Izostanak Nigerijca Ekonga – koji je nedavno proglašen najboljim igračem Afričkog kupa nacija – teško će nadoknaditi. A upravo taj podatak je najbolja moguća vijest za napadače Dinama…

  • +15
Osijek - Dinamo (25. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore