OKRŠAJ U ČETVRTAK

Zajec vrlo oprezan u najavi okršaja s PAOK-om. Otkrio i vraća li se Modrić u Dinamo

06.03.2024 u 16:30

Bionic
Reading

Iako se legendarni Dinamov kapetan Velimir Zajec zajedno sa svojim istomišljenicima s liste Dinamovo proljeće fokusirao na izbore u zagrebačkom klubu, za grčke je medije najavio utakmicu s PAOK-om. Riječ je o okršaju osmine finala Konferencijske lige, a prva utakmica na rasporedu je ovog četvrtka od 21 sat na maksimirskoj 'ruševini'

Bivši kapetan, potom i trener, te (sportski) direktor Velimir Zajec dao je intervju za grčki Metropolis 95.5.

U fokusu je bila najave dvoboja Dinama i solunskog PAOK-a, koji se bore za četvrtfinale Konferencijske lige.

'Čim je Dinamo izvukao PAOK, rekao sam da nemamo sreće. Bit će vrlo teško za moju momčad, bit će to velika borba. Izgledi su 50-50. Gledao sam utakmicu PAOK-a i Panathinaikosa u Kupu. Ne znam koliko Dinamo može odigrati još jednu dobru utakmicu, kao protiv Betisa i ne znam točno u kakvoj je trenutno situaciji PAOK. Doduše, znam da solunski klub s trenerom Lucescuom ostvaruje odlične rezultate. Zato i je u klubu već petu godinu (op a. ovo mu je drugi mandat, prvi put bio je od 2017 do 2019., te se opet vratio u klub 2021. godine). Što se Dinama tiče, ima ima četiri, pet dobrih igrača. Nažalost, prošlog ljeta prodali su nekoliko dobrih igrača, poput Livakovića, koji je bio sjajan vratar. Konstantelias je veliki talent, dobar playmaker, sličan Baturini', rekao je Zajec u uvodu.

Grci su Zajeca pitali i o Josipu Mišiću, Dinamovom veznjaku, koji je bio zapažen u dresu PAOK-a.

'Dobar je igrač. Puno trči, zna s loptom. On je glavna Dinamova 'osmica', u dobroj je formi. Obje momčadi imaju dobar vezni red. Dinamo je dobar i u napadu, Petković je internacionalac, dok PAOK ima dobar protok lopte'.

Maksimir će u četvrtak biti pun. Naravno, na tribinama na koje smiju gledatelji. Ali bez obzira na prazni istok, goste bi trebala dočekati paklena atmosfera. No, isti scenarij trebao bi se odigrati i u uzvratu.

'Dinamo će imati pun stadion, ali stadion nije dobar, star je. Jedna cijela tribina je zatvorena. Trebao se sagraditi novi stadion, ali to se nije dogodilo. Šteta. Što se tiče atmosfere na Toumbi (op.a. stadion PAOK-a), reći ću igračima da će biti kao kod AEK-a, čak i gore. PAOK ima sjajne navijače i oni će biti velika pomoć, oni su 12. igrač momčadi'.

I za kraj, dotaknuli su se Luke Modrića, kojeg bi mnogi željeli vidjeti u Dinamu.

'Modrić, Brozović i Kovačić su poput Bermudskog trokuta. Povezan sam s Modrićem jer sam ga doveo u Dinamu, ali mislim da se neće vratiti. Možda će otići u Saudijsku Arabiju ili odraditi još jednu godinu u Realu', završio je Zajec i ovom izjavom vjerojatno razočarao one koji su maštali o Modrićevom povratku u Dinamov dres.