SREĆA ILI ZNANJE?

'Pao je s motora deset puta, a samo je slomio prst!'

10.10.2013 u 18:37

Bionic
Reading

Jorge Lorenzo smatra da će Marc Marquez postati ovogodišnji MotoGP prvak zahvaljujući sreći koja ga je spasila od ozljeda

Podsjetimo, mladi 20-godišnji Španjolac ulazi u završnicu MotoGP prvenstva s velikih 39 bodova prednosti ispred Lorenza i samo ga padovi i odustajanja mogu zaustaviti na putu do titule prvaka. Marquez će postati najmlađi prvak u povijesti sporta i drugi poslije Kennyja Robertsa kojem je to uspjelo u debitantskoj sezoni.

No, iako je vozio fantastično tijekom cijele sezone, njegovi rivali imaju prigovore. Dani Pedrosa optužio ga je za preopasnu vožnju koja je došla do izražaja u Jerezu, Barceloni i Aragonu, kada se u ključnim trenucima zaustavljao 'u protivnicima'. Lorenzu je pak sporno što se izvukao bez ozljede iako je bezbroj puta pao, dok su on i Pedrosa polomili kosti te zbog toga izgubili dosta bodova u središnjem dijelu prvenstva.

'Nisam imao sreće jer sam slomio ključnu kost iako sam pao samo dvaput. Dani je također pao dvaput i slomio ključnu kost. Marc je pak pao devet ili deset puta i samo je slomio prst. To je ništa, kao da slomiš nokat,' komentirao je situaciju u ukupnom poretku Jorge Lorenzo pa dodao:

'Nekad sam se znao osjećati bespomoćno, jer sam vozio najbolje što znam i svejedno nije bilo dovoljno.'

'I ja sam bio odličan u debitanskoj sezoni, sve dok nisu došli loši rezultati i sudari, nisam bio konstantan. Marc je vrlo konstantan, ali imao je sreće sa svojim pogreškama. Prije moje nesreće u Assenu bio je 30 bodova iza Pedrose, ali nakon što smo mi sanirali ozljede, već je bio vodeći u prvenstvu,' zaključio je aktualni prvak.