POTVRDILI IZ TUŽITELJSTVA

Šok! Dok se slavilo na Poljudu, Dinamo postao predmet istrage o namještanju utakmice

31.03.2024 u 12:54

Bionic
Reading

I dok su Dinamovi igrači slavili 1:0 pobjedu nad Hajdukom u 28. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige, s Kosova su stigle zabrinjavajuće vijesti

Dinamo je pobjedom u najvećem hrvatskom derbiju dodatno oživio izglede za obranu naslova prvaka. Naravno, još je bilo slađe jer pobjeda nad Hajdukom, prva prvenstvena ove sezone protiv Bilih, stigla je na Poljudu.

I zato su Petković, Baturina, Mišić, Ristovski i ostatak momčadi bili dodatno razdragani.

Ali dok se slavilo na Poljudu, s Kosova su stigle zabrinjavajuće vijesti.

Naime, par mjeseci nakon jedne od najčudnijih Dinamovih poraza, od Ballkanija u Konferencijskoj ligi, stigla je optužba da je utakmica namještana.

Naime, kosovski list Nacionale je objavio vijest da postoje ozbiljne sumnje kako je utakmica Konferencijske lige između Ballkanija i Dinama igrana jesenas - namještena.

Prvak Kosova je taj dvoboj dobio 2:0, a igrači Sergeja Jakirovića izgledali su neprepoznatljivo i odigrali su jednu od najslabijih europskih utakmicu posljednjih desetak godina. Pogotovo ako se u obzir uzme renome suparnika.

Iz kosovskog tužiteljstva su naglasili da je istraga u tijeku što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije te u Dinamu definitivno imaju razloga za brigu.

'Istina je da se vodi istraga o toj utakmici', potvrdila je glasnogovornica kosovskog tužilaštva Laureta Ulay.

Sažetak utakmice Hajduk - Dinamo 0:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport