KNICKSI PORAŽENI

Panika u NBA-u; bivši MVP nije se pojavio u dvorani, tražili ga u stanu!

10.01.2017 u 10:19

Bionic
Reading

Sinoć su u NBA odigrane tri utakmice, a pobjedu su upisali New Orleans Pelicansi, Oklahoma City Thunder i Minnesota Timberwolves. No priča dana je nekadašnji MVP Derrick Rose koji se nije pojavio na utakmici svojih New York Knicksa i nikome se cijeli dan nije javljao na telefon. U stožeru Knicksa zavladala je prava panika zbog toga…

New Orleans Pelicans su svladali New York Knickse na njihovom terenu 110:96, a do pobjede ih je odveo raspoloženi Anthony Davis koji je utakmicu završio s 40 koševa i 18 skokova. To je za Davisa peta uzastopna utakmica koju je završio s najmanje 20 koševa i 15 skokova, a u zadnjih 30 sezona samo su tri košarkaša uspjela ostvariti sličan niz - Kevin Love, Charles Barkley i Hakeem Olajuwon.

Davis je utakmicu morao napustiti nakon 29 minuta zbog ozljede koju je zaradio prekršajem koji je na njemu napravio Kyle O’Quinn.

Kod New Yorka najučinkovitiji je bio Brandon Jennings s 20 pogodaka, dok je Carmelo Anthony ubacio 18. Treba reći kako je Jennings dobio mjesto u startnoj petorci nakon što se u dvorani nije pojavio nekadašnji MVP Derrick Rose. U stožeru Knicksa nakratko je zavladala panika jer se Rose nikome nije javljao na mobitel, a čak su ga krenuli tražiti u stanu u kojem nikoga nije bilo.

Uoči početka utakmice iz kluba nisu željeli ništa službeno reći, ali je naknadno sve spasio Joakim Noah, Roseov bivši suigrač iz Bullsa i dobar prijatelj koji je rekao 'kako je s njim sve OK'.

'Ne želim previše govoriti o tome jer ne znam točno o čemu se radi', kazao je Noah novinarima.

Navodno je Rose, koji se kasnije nakon utakmice ipak javio čelnim ljudima kluba iz Chicaga, ljut na trenera Jeffa Hornaceka, a nakon ovog incidenta nema sumnje da će ga klub financijski kazniti.

'Sve će uskoro biti puno jasnije', poručio je mirni Hornacek.

Rose se kasnije opravdao da je 'imao obiteljskih problema u Chicagu', ali činjenica jest da dozvolu Knicksa da se ne pojavi na utakmici nije dobio.


Dodajmo još kako su Oklahoma City Thunder, također u gostima, bili bolji od Chicago Bullsa 109:94 u utakmici u kojoj su dominirali od početka.

Nakon serije 15-2 Thunder je na kraju prve četvrtine vodio 25-9. U drugom poluvremenu Oklahoma City je stvorila prednost 67-50, ali onda su Bullsi zabili sedam koševa zaredom i došli na deset razlike. Nakon toga Russell Westbrook predvodi Thunder u seriji 20-7 i nešto više od tri minute do kraja Bullsi zaostaju 13 koševa. Westbrook je zabio 21 koš uz devet skokova i 14 asistencija, dok je najučinkovitiji Thunder bio Steven Adams s 22 pogotka. Enes Kanter je dodao 20 koševa.

Chicago je predvodio Dwayne Wade s 22 koša.

Minnesota Timberwolves su pobijedili Dallas Maverickse 101-92, a Karl-Anthony Towns je zabio 34 koša za slavlje svoje momčadi, od čega 20 u prvoj četvrtini. Uz to je ugrabio 11 skokova te dodao četiri asistencije.

Osim njega, u redovima Minnesote raspoložen je bio Ricky Rubio s 13 koševa i 15 asistencija.

Kod Dallasa najbolji su bili Harrison Barnes i Dirk Nowitzki. Barnes je zabio 30 koševa, a Nowitzki 26 uz pet skokova i četiri asistencije. Nowitzki je zabio pet trica iz deset pokušaja i s tih pet trica popeo se na 16. mjesto najboljih NBA tricaša.