znakovite izjave

Panika u HNS-u; Zlatko Dalić dobio nemoralnu ponudu zbog koje Davor Šuker ne spava mirno

 • Autor: Ivan Žurić
 • Zadnja izmjena 18.07.2018 11:34
 • Objavljeno 18.07.2018 u 10:12

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić s HNS-om ima ugovor do 2020. godine po kojemu zarađuje 550.000 eura na godinu. Nakon senzacionalnog uspjeha i osvajanja drugog mjesta na SP-u u Rusiji svim je našim nogometašima, ali i izborniku Daliću cijena višestruko porasla. Davor Šuker se sad mora isprsiti i ponuditi 'podebljani' ugovor misli li ga zadržati...

Hoće li Zlatko Dalić ostati na mjestu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije? Glavno je to pitanje koje se provlači od trenutka kad su se naši nogometaši kao svjetski viceprvaci vratili u domovinu. Sada je vrijeme za slavlje, emocije i dalje divljaju, euforija se ne stišava, no vrlo brzo će se trebati otrijezniti i krenuti dalje s radom.

Jasno je to svima, pa tako - nadamo se - i predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru. Neće biti nikakve koristi od spavanja na lovorikama, treba raditi, a prvi posao koji očekuje Šukera je to da pod svaku cijenu zadrži Zlatka Dalića na izborničkom mjestu.

Reprezentacija je HNS-u svojim uspjehom na SP-u u Rusiji uprihodila 28 milijuna dolara, a od tog iznosa 60 posto ide Savezu koji će tako u blagajnu staviti oko 106 milijuna kuna. Ostalih 40 posto premija dijele igrači i stručni stožer reprezentacije u odnosu 80:20 u korist igrača. To je onaj lijepi dio priče, svi su oni taj novac zaslužili. No, pitanje je što sad, kamo krenuti nakon SP-a?

 • +54
 • +51

Vatreni na Trgu bana Jelačića

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Dalić s HNS-om ima ugovor do 2020. godine prema kojemu zarađuje 550.000 eura na godinu i po tome je jedan od najpotplaćenijih izbornika. Primjera radi, francuski izbornik Didi Deschamps ima 3,5 milijuna eura na godinu, dok engleski izbornik Gareth Southgate broji 'okruglo' dva milijuna eura svake godine. Prema svemu do sada prikazanom, a shodno rezultatima na SP-u u Rusiji Dalić zaslužuje plaću barem kao Southgate...

 • +8
 • +5

Zlatko Dalić

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Ali, HNS toliki novac jednostavno nema, no ni Dalić nije nerazuman, sigurno je da bi pristao i na manje novca. Ionako je već više puta isticao kako je dovoljno zaradio te da mu novac jednostavno nije prioritet. Nakon svega, prioriteti bi se mogli promijeniti jer je Dalić navodno dobio dvije nemoralne ponude koje je jednostavno nemoguće odbiti.

Neke informacije govore kako Zlatko Dalić na stolu ima ponudu Kineza po kojoj bi za trogodišnji ugovor zaradio nevjerojatnih 15 milijuna dolara! Svrstalo bi ga to među najplaćenije svjetske trenere, no Dalić u stvari može birati između nekoliko sličnih ponuda jer uz kineske klubove interes pokazuju i iz Južne Koreje, a iznosi su podjednako milijunski.

'Vidjet ćemo', kratko je odgovorio Zlatko Dalić nakon što su ga upitali ostaje li hrvatski izbornik. Poprilično neodređen, ali potom je pojasnio:

 • +17
 • +14

Vatreni dolaze na Trg bana Jelačića

Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

'Ma mogu voditi Barcelonu, mogu biti izbornik Brazila, ali ovo će mi uvijek biti najdraži posao. Treba mi odmor, ne želim donositi nikakve odluke na ho-ruk. Dva mjeseca je bilo lijepo i moram reći da sam ponosan na dečke. Odmorit ću se, uzeti timeout pa ću donijeti odluku'.'

OK, Dalić je nominalno za to da ostane, kakva je Šukerova namjera?

 • +36
 • +33

Najbolje fotografije dočeka Vatrenih

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Svima nam treba odmor. Sada ću pet dana isključiti mobitel, otići na more. A onda ćemo valjda imati izvršni odbor. Ne želim govoriti o treneru, nemojte sada ništa kalkulirati. Pustite da se sedam dana odmorimo, iskopčamo, pa ćemo onda vidjeti, sjesti, razgovarati. Možda ćemo imati izvršni odbor, pa vidjeti što smo napravili', kazao je kratko Šuker po svršetku SP-a. I do danas se nije oglasio. Ali sigurno je da zna za ponudu iz Kine i da zbog toga ne spava mirno...

>> Dalić i Šuker iznenadili su nas odgovorima na pitanje je li mjesto izbornika sigurno