SVE JE BILO SPREMNO

Pandemija zaustavila najveći transfer u povijesti nogometa; Cristiano Ronaldo se spremao za bijeg iz Juventusa, ali se onda pojavio koronavirus...

04.08.2020 u 16:38

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo je bio blizu prelaska u PSG, a možda rekordan transfer u povijesti nogometa spriječila je pandemija koronavirusa koja je zaustavila cijeli sport u svijetu

Portugalac jedno vrijeme više nije želio biti dio Juventusa, bilo je to krajem prošle godine, na polovici svoje druge sezone u 'staroj dami', a njegovo nezadovoljstvo bilo je takvo da je razmišljao o odlasku.

Juventus je jedan od najvećih klubova na svijetu, ali sam grad Torino nije bio poput Madrida iz kojeg je došao, nije bio dovoljno glamurozan za njega, a Ronalda nisu ni mazili i pazili onoliko koliko je priželjkivao.

Uz to pojavio se PSG koji je složio momčad punu zvijezda, imao je u svlačionici Neymara i Kylana Mbappea, a tražio je još zadnji djelić slagalice – Ronalda. Kakav bi to bio napad!

Koketiranje PSG-a i Portugalca davalo je rezultate i ove godine se u tišini spremao jedan od najvećih trasnfera u povijesti nogometa, a možda i rekordan po pitanju odštete. Ronaldo bi sigurno dobio i veću plaću od one koju je imao u Juventusu, a i ona je bila megalomanska – 31 milijun eura godišnje, neto, da ne bi bilo zabune.

  • +12
Sampdoria - Juventus, 36. kolo Serie A, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

No pojavio se koronavirus, uzdrmao ekonomiju u svijetu, a time i nogomet i sve se zaustavilo, tako je pandemija umiješala svoje prste i spriječila prelazak koji bi punio naslovnice tjednima, a Ronaldo je ostao u Juventusu...

Jeli u budućnosti moguć njegov dolazak u PSG teško je procijeniti, Portugalac ima 35 godina, još dvije godine ugovora sa talijanskim velikanom, a zbog koronavirusa klubovi su postali oprezniji kada je u pitanju razbacivanje s milijunima eura.