ISTRA KOD ZAGREBA

Pamić želi prekinuti jako lošu tradiciju u Kranjčevićevoj

16.08.2015 u 12:30

Bionic
Reading

U nedjeljnom dvoboju 6. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 19h) Zagreb traži prvi trijumf sezone protiv Istre u Kranjčevićevoj, dok bi gosti novim uspjehom učvrstili svoje mjesto u gornjem domu ljestvice...

Zagreb će ove nedjelje imati šesti pokušaj da napokon upiše prvu pobjedu u ovoj sezoni. U tri domaće utakmice golove su zabijali jedino kontra Rijeke i samo u tom ogledu došli su do boda. U zadnja dva kola bez većeg otpora pali su od Dinama i Splita uz gol razliku 0:5. Sada im slijedi okršaj s Istrom i bodovi su imperativ.

'Pred nama je značajna utakmica da izađemo iz rezultatske krize koja je evidentna, mjerljiva vrlo jasno. U velikoj mjeri nas je poremetio prijelazni rok, zapravo iščekivanje da se dogode neki transferi, no valjda smo sada postali svjesni za moramo početi igrati, bez obzira na te okolnosti', izjavio je trener Dražen Medić.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Prema njegovim riječima, nemaju niti ozlijeđenih niti kartoniranih. U početni sastav vraća se Kolinger koji nije putovao u Split, kao i Gabrijel Boban koji je na Parku mladeži igrao samo drugo poluvrijeme. Tako će Pjesnici učvrstiti središnji dio obrane, a od Bobana se očekuju pravi stvari na krilu. Najavljena je taktička postava 4-3-3.

Inače, Zagreb je zadnji put od Istre kod kuće u HNL-u izgubio davne 2010. godine. Od tada su u Kranjčevićevoj slavili četiri puta zaredom. Lani su Pjesnici na svojem stadionu Istru ostavili bez pogotka u dva ogleda. Od ukupno 22 međusobna susreta, Puljani su slavili samo u 6 navrata.

Medić respektira kolegu mu na klupi Istre:

'Poznato je da je Pamić natjecatelj koji nedvojbeno momčad zna pripremiti, ima iskustvo s rotacijom igrača. Istra 1961 drži ozbiljnu razinu. Gledao sam dovoljno utakmica HNL-a, tako i Istru, imam uvid u njihovu igru'.

Za razliku od Zagreba koji je na dnu poretka sa mršava 2 boda, Puljani su u gornjoj polovici. Ipak, malo su posustali nakon pobjede nad oslabljenim Hajdukom. Prvo su izvukli bod u Osijeku, a onda prošlog vikenda kod kuće su odigrali nulu s Interom.

'Ne smijemo Zagrebu dopustiti da se nametne inicijativom u igri, kao što nam se dogodilo i u prošlom kolu s Interom u Puli. Nisam je htio da prepustimo suparniku inicijativu kako je netko kazao', reći će trener Igor Pamić pa nastaviti:

'Zagreb je uvijek u svom elementu i ne može se reći da su u nekoj krizi. I prošle godine su došli u Pulu nakon slabijeg učinka i onda su nas pobijedili i digli se. Naposljetku su sezonu završili bolje od nas.'

Očekuje se da će Pamić momčad postaviti u formaciji 4-2-3-1. Mjesto u početnih 11, prema pisanju SN-a, trebao bi dobiti odmah veznjak Nermin Zolotić, dojučerašnji član Genta koji je prošao pripreme s belgijskim klubom. Debitirati zato neće brzonogi napadač Filip Kasalica koji se priključio prije nekoliko dana i kondicijski je potpuno nespreman. Zadnji angažman imao je na proljeće u Južnoj Koreji.