NIŠTA NIJE ČUO

Pamić ne zna ništa o podmićivanju sudaca

04.10.2013 u 18:18

Bionic
Reading

Bivši trener NK Karlovca Igor Pamić posvjedočio je na zagrebačkom Županijskom sudu kako nije čuo da je njegov bivši klub plaćao za 'pošteno suđenje'.

Svjedočeći o korupciju u hrvatskom nogometu na suđenju bivšem dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Željku Širiću i nekadašnjem tajniku NK Karlovca Nevenu Šprajceru koji je jedno vrijeme bio i tajnik Udruge prvoligaša, Pamić je kazao da nema saznanja o Uskokovim optužbama.

Suprotno optužbama kazao je da je karlovački klub, koji je vodio od 2007. do 2011. nadomak plasmana u kup UEFA 'bio pokraden', ali i da je on bio najisključivaniji trener u hrvatskom nogometu.

Kazao je i da je NK Karlovac koji je iz treće ušao u prvu ligu bio njegov projekt, iako su čelnici kluba često isticali da iza njih stoji grad i politika. Posvjedočio je i da je plaću od dvadesetak tisuća kuna u tom klubu primao na ruke, često preko putnih naloga.

I iz iskaza ostale dvojice karlovačkih trenera Miroslava Kuljanca i Sretena Ćuka moglo se doznati da su također bili plaćeni putnim nalozima.

Suđenje se ispitivanjem nogometnih sudaca nastavlja 18. listopada.

Širić se tereti da je za 15 tisuća eura koje je navodno primio od Šprajcera osigurao 'pošteno' suđenje NK Karlovcu, ali i da je iz istog razloga krajem 2011. dobio 30 tisuća eura od tadašnjeg predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša koji je u tom slučaju preuzeo ulogu prikrivenog Uskokovog istražitelja.