DERBI ZAČELJA

Pamić ima priliku zapapriti Štimcu i riješiti se svih briga!

10.05.2015 u 10:34

Bionic
Reading

U nedjeljnoj utakmici 33. kola MAXtv Prve lige nogometaši Istre kod kuće dočekuju Zadar, a u slučaju pobjede otići će na gotovo nedostižnu prednost od šest bodova u odnosu na dvije najslabije momčadi na ljestvici...

Istra se u prošlom kolu suprotstavila Lokomotivi bez pola momčadi. Odmah na startu su zbog ozljede ostali i bez najboljeg igrača Radonjića, no svejedno su osvojili sva tri boda. U prilog im je svakako išao crveni karton kod domaćina već u 11. minuti. S ta tri boda su pobjegli sa samog dna i praktički ove nedjelje imaju priliku osigurati ostanak. Za to će im biti potrebna tri boda...

'Ne možemo pobjeći od činjenice da igramo protiv jedne od najboljih ekipa u 2015. godini. No, moji igrači su spremni odlično su radili ovaj tjedan. Vjerujem kako će biti pravi,' rekao je trener Pamić.

Sigurno neće biti Radonjića koji bi se mogao vratiti tek za sljedeću utakmicu, ako bude sreće...

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Vraćaju nam se Zvonko Pamić, Jo i Špehar. Riječ je trojici važnih igrača prema naprijed. I zbog njih znam da ćemo biti jako dobri.'

Od ranije su ozlijeđeni bekovi Pavlović i Tomić, no ne bi smjelo to previše utjecati na njihovu izvedbu. U formaciji 4-3-3 će ulogu centalnog napadača imati Špehar (moguća slabost), dok će s krilnih pozicija napadati Jo i Franjić.

U prilog Puljanima ide i skor na domaćem travnjaku. U posljednjih 10 utakmica na Aldo Drosini izgubili su samo od Dinama.

Zadar je pak tri velika boda u borbi za ostanak osvojio kod kuće protiv Hajduka. Poveli su u prvom poluvremenu poslije kornera, u nastavku opasno živjeli i imali puno sreće kod brojnih prilika Splićana. U posljednjim minutama Krstanović je samo potvrdio pobjedu.

Dojam je kako bi gosti ovdje bili sretni s bodom koji bi ih udaljio s posljednjeg mjesta. U završna tri kola imaju još dvije domaće utakmice, protiv ekipa koje nemaju pretjerani motiv...

'Nabrušena Istra, nabrušeni mi, svatko sa svojim motivima i računicama. Nadam se kako ćemo ostvariti pozitivan rezultat,' rekao je Štimac koji je u Pulu poveo čak 22 igrača.

Sugerira to možda kako još uvijek nije siguran koga staviti u početnu postavu, a koga na klupu. Iznenadio je protiv Hajduka s nekoliko novih lica, možda isto ponovi i danas.

'Mi ćemo igrati onako kako želi igrati onaj kome treba pobjeda,' nije se Štimac dao uvući u detaljnije rasprave.

On ne može računati samo na vratara Matkovića, no kako je ovaj branio u posljednjim nastupima to i nije neka prevelika šteta.

Za kraj vrijedi dodati kako će utakmicu suditi Fran Jović koji se neće libiti vaditi kartone kako bi smirio moguće tenzije na terenu.