PROBLEM ŽIDOVSKOG VOJNIKA

Palestinci prosvjedovali protiv Barce uoči El clasica

07.10.2012 u 21:35

Bionic
Reading

Nekoliko sati uoči El clasica, okršaja nogometaša Barcelone i Real Madrida u 7. kolu Primere, Palestinci oslobođeni iz izraelskih zatvora u Jeruzalemu su prosvjedovali protiv slavnog katalonskog kluba

Palestinci ne mogu oprostiti Barceloni što je dala počasnu ulaznicu za nedjeljnu utakmici bivšem izraelskom vojniku Giladu Shalitu kojeg je palestinska vojska držala u zarobljeništvu od lipnja 2006. do listopada prošle godine. Istina, iz Barcelone tvrde da nisu pozvali Shalita, već se on sam pozvao, točnije odobren mu je zahtjev za ulaznicu.

Kako bi primirila strasti, Barcelona je prije nekoliko dana pozvala na Camp Nou i palestinskog nogometaša Mahmouda al Sarsaka koji je u srpnju pušten iz izraelskog zarobljeništva u kojem je bio od 2009. godine. Uhićen je na putu za Zapadnu Obalu gdje je trebao igrati za momčad Balate. Posljednja je 92 dana u zarobljeništvu proveo štrajkajući glađu. Al Sarsak je, međutim, odbio poziv jer nije želio biti na istom stadionu sa Shalitom.

Tijekom malog protesta ispred španjolskog konzulata u Jeruzalemu, Palestinci su od Barcelone zatražili da ne pusti Shalita na stadion.

'Nogomet je sport koji nosi poruku slobode i ljubavi, ali smo protiv poziva Shalitu jer se na taj način izjednačavaju žrtva i agresor', poručio je Yasser Saleh koji je u izraelskim zatvorima proveo 17 godina.

Dodajmo na kraju da smo u spomenutom El clasicu vidjeli podjelu bodova; po dva gola za svaku stranu zabili su Leo Messi i Cristiano Ronaldo.