KLADITE SE PAMETNO

Palace rasterećen, Liverpool mora dobiti!

05.05.2014 u 09:07

Bionic
Reading

Crystal Palace je do prošlog kola bio u nizu od pet pobjeda s kojima je osigurao ostanak u debitantskoj sezoni, ali Manchester City bio je preveliki zalogaj i primirio je londonski klub s laganih 2:0. Danas pak na Selhurst Park dolazi drugi kandidat za naslov prvaka Liverpool i to je još jedna utakmica u kojoj Crystal Palace kvalitetom ne može parirati, ali može svojim najjačim oružjem bunkerom.

Disciplina u obrani, mnogo trke i pokušaji transformacije bit će nada domaćih, premda im utakmica rezultatski ništa ne znači i pitanje je koliko imaju snage i motiva za ozbiljniji otpor velikom favoritu.

'Rijetko se dobiva prilika igrati protiv tako dobrih igrača i momčadi u situaciji da u utakmici možemo uživati jer ništa ne možemo izgubiti. Sigurno je za moje igrače ovo veliki izazov, a najvažnije je da u utakmicu uđemo bez straha', podvlači strateg Crystal Palacea Tony Pulis, koji ima na raspolaganju kompletni kadar, nema ni ozlijeđenih, ni kartoniranih.

Luis Suarez je fantastičan napadač, bez dvojbe jedan od najboljih na svijetu i bit će najveća opasnost, ali Liverpool zaslužuje sve pohvale za ono što je napravio. Mi se moramo braniti kao momčad i pokušati napadati jer protiv ovakvog rivala teško je uspjeti bez postignutog pogotka', realan je Pulis od čijeg dolaska na klupu je Crystal Palace čak 12 puta očuvao mrežu netaknutom, ali teško je vjerovati da to može napraviti protiv Liverpoola.

Tanka je u nogometu nit između euforije i očaja, a najbolje su to prije osam dana osjetili navijači Liverpoola. Ražanj je bio spreman, umorni Chelsea došao je na Anfield s ulogom zeca, a otišao kao krvnik šampionskih ambicija Liverpoola. Velika pogreška kapetana Gerrada omogućila je na kraju prvog poluvremena vodstvo za Chelsea, a u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena još jedan gol gostiju donio je potpuni šok na Anfieldu.

Nakon 11 pobjeda u nizu Liverpool je izgubio utamicu u kojoj mu je i bod omogućavao da sudbinu zadrži pod svojom kontrolom, ali nije ga osvojio i sada Manchester City ima sve otvoreno i s dvije pobjede do kraja je prvak jer ima čak devet golova bolju gol razliku. Čak i da City minimalno pobijedi Aston Villu i West Ham, onda bi Liverpool protiv Crystal Palacea i Newcastlea morao iskombinirati trijumfe sa 12 golova razlike, što ipak spada samo u sferu teorije. No, zar prošlo kolo u Španjolskoj nije pokazalo kakve se sve senzacije mogu dogoditi, pa i Liverpool mora obaviti svoj dio posla i nadati se da Manchester City može kiksati.


'Znamo da je Crystal Palace jaka momčad, vrlo dobro organizirana i kompaktna, koja ne ostavlja previše prostora za manevar. Domaćini će imati i jaku podršku s tribina i oni vole igrati protiv jakih klubova, te smo svjesni zahtjevnosti zadatka, koji je pred nama nakon razočaranja protiv Chelseaja', pojašnjava strateg Liverpoola Brendan Rodgers, koji je najviše radio na tome da psihološki oporavi svoje igrače od poraza kojeg je cijeli klub jako teško podnio.

'Dosta smo analizirali što nam se dogodilo protiv Chelseaja, bili smo nestrpljivi i željeli smo dominirati, što nije uvijek lako, pogotovo protiv defanzivnog bloka kakvog ima Chelsea, ali i Crystal Palace. Stoga smo naučili lekciju jer ne može se svaka utakmica igrati na isti način, te vjerujem da ćemo u Londonu opet iskazati svoje kvalitete i doći do tri boda', nada se Rodgers, kojem veznjak Henderson odrađuje treću i posljednju utakmicu suspenzije, dok se napadač Sturridge još nije posve oporavio i može biti tek joker s klupe.