MOYES ZALUPIO VRATA

Ovo su najizglednije opcije za novog trenera Uniteda

22.04.2014 u 13:12

Bionic
Reading

Manchester United 26 godina do ovoga ljeta nije tražio trenera, a sada kreće već druga potraga unutar samo 10 mjeseci. Sezonu će nakon otkaza Davidu Moyesu na klupi zatvoriti klupska legenda Ryan Giggs, a onda će vjerojatno doći provjereno trenersko ime pred kojim će biti velika očekivanja

Najbolje izglede uvijek spremne kladionice još uvijek daju Ryanu Giggsu, ali uz bok mu stavljaju još petoricu zvučnih kandidata kojima bi ikona s lijevog krila mogao biti pomoćnik. 'Prvi među jednakima' je Jürgen Klopp koji je još uvijek vjeran svojoj Borussiji Dortmund, ali zov iz Barcelone i Uniteda mogli bi ga navesti na ozbiljno razmišljanje. Za sada kaže da neće... U prvom redu među šestoricom kandidata još je Louis Van Gaal. Trenutni izbornik Nizozemske pozdravit će se s 'oranjama' nakon Brazila i mogao bi pronaći možda i posljednji veliki izazov karijere baš na klupi posrnulog velikana.


Četvrti na listi je Roberto Martinez. Fantastičan taktičar i veliki motivator koji ima dvije mane. Nedokazan je na najvišem nivou i poput Moyesa - došao bi iz Evertona... Pitanje je bi li navijači prihvatili novo 'pojačanje' s Goodisona. Slijedi najiskusniji među kandidatima Fabio Capello koji trenutno vodi Rusiju ali raspolaže znanjem i iskustvom (od kada je bio izbornikom Engleske čak i kakvim - takvim znanjem engleskog jezika) potrebnim za vođenje Uniteda. Posljednji na listi je bivši stoper Uniteda Laurent Blanc, ali on je trenutno na klupi bogatog PSG-a i teško je očekivati da bi se baš sada vraćao na Old Trafford.

Koga god izaberu, u Unitedu ne smiju dugo čekati jer tijekom idućeg prijelaznog roka čeka ih jako puno posla. Pojačanja im trebaju u svim linijama.

Nekoliko razloga zbog kojih je Moyes na burzi rada