navijači ostali doma

[FOTO] Ovo je sve samo ne normalno! Pogled na tribine za vrijeme utakmice Hrvatske i Češke izaziva tugu

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 18.06.2021 18:43
  • Objavljeno 18.06.2021 u 18:09
Bionic
Reading

Ovo Europsko prvenstvo je sve samo ne obično, jer se održava u čak 11 različitih zemalja, a svaka od njih ima drugačije epidemiološke mjere zbog koronavirusa, a ceh plaćaju navijači pa tako i oni hrvatske reprezentacije

Za svakog zagriženog navijača pogled na tribine Hampden Parka izaziva morbidan osjećaj. Zbog strogih pravila zbog koronavirusa kapacitet stadiona u Glasgowu je smanjen na 12 tisuća, ali Čeha i Hrvata se skupilo par stotina. U normalnim okolnostima tražila bi se karta više...

Prije pet dana na londonskom Wembleyju protiv Engleske bilo je 300-tinjak hrvatskih navijača, dok je u Glasgowu ta brojka bila i manja. Većinom su to bili naši ljudi koji žive i rade u Velikoj Britaniji. HNS je za utakmice na Hampden Parku imao pravo na oko 1800 ulaznica, ali one nisu iskorištene.

Ništa neobično, jer navijači iz te dvije države trebali su proći pravu torturu oko prijava, testiranja, karantene kako bi se uopće probili na tribine. Nije čudno što je velika većina, od onih koji su namjeravali pohoditi Euro, odustala.

I tako smo na Euru dobili nenormalnu situaciju, jer kada se susreću dvije reprezentacije poput Hrvatske i Češke dobijemo sablasnu atmosferu u kojoj nije gušt igrati nikome, bez obzira koliko se oni navijači na tribinama trudili biti glasni.

Ako neka reprezentacija igra protiv domaćina kao što je bio slučaj Hrvatske protiv Engleske ili Češke protiv Škotske onda to sve nekako izgleda ljepše, jer je bar 25 posto dozvoljenog kapaciteta popunjeno.

  • +26
Hrvatski navijači u Glasgowu i na stadionu Hampden Park, Hrvatska - Češka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Zato scene od prije tri dana iz Budimpešte izgledaju nestvarno, Mađari su dozvolili pun kapacitet protiv Portugala i bilo je predivno opet vidjeti pravu nogometu atmosferu i pun stadion nakon dugo vremena (više od 67 tisuća gledatelja).

A danas u Glasgowu opet tuga... No više se ne čudimo, zbog milijuna koji su u igri lopta se mora kotrljati bez obzira kakvi bili uvjeti i pravila.

U hrvatskom glavnom gradu Zagrebu navijača je naravno bilo puno više, ali u gfan zoni. Pogledajte galeriju:

  • +30
Navijači u fun zoni na Trgu bana Jelačića u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX