POSLJEDNJI MOHIKANAC

Kapetan češke reprezentacije jedini je od sadašnje generacije koji je igrao utakmicu koje se hrvatska javnost ne želi sjećati

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 18.06.2021 20:02
  • Objavljeno 18.06.2021 u 18:00
Bionic
Reading

Reprezentacije Hrvatske i Češke po drugi puta su se susrele na Euru. Njihov prvi okršaj dogodio se je 2016. i završio je 2:2, a sada je bilo 1:1

Prije pet je godina za Hrvatsku igralo dosta igrača koji su i danas u sastavu ili na klupi poput Vide, Modrića, Perišića, Brozovića, Vrsaljka i Badelja, a u kadru su tada još bili Kramarić i Kovačić (nisu zaigrali) koji su ovoga puta krenuli od prve minute.

S druge strane, jedini Čeh koji je 2016. dobio minutažu (svih 90 minuta), a igrao je i danas, je Vladimir Darida (30), veznjak Herthe koji je kapetan češke reprezntacije.

'Usporedba sadašnje ekipe s onom? Rekao bih da smo mnogo opasniji u napadu', rekao je uoči susreta Darida.

Podsjećamo, utakmica u St. Etienneu 2016. nažalost nije bila upamćena po nogometu nego po prekidu koji su izazvali hrvatski navijači ubacivanjem baklji na teren u 86. minuti pa je prisilna stanka trajala pet minuta.

Kazna je stigla odmah nakon toga, jer su Česi zabili izjednačujući pogodak te su izvukli bod iako je naša nacionalna vrsta imala prednost od 2:0 (Perišić 37, Rakitić 57). Suparnik je prvo smanjio preko Rosickyog (75), a zatim u 89. iz penala za 2:2 je pogodio Necid.

  • +26
Hrvatski navijači u Glasgowu i na stadionu Hampden Park, Hrvatska - Češka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL