'bili' u problemima

Ovo je momčad Hajduka koja traži osvetu protiv Dinama; umjesto Livaje starta Kalinić

03.04.2024 u 09:41

Bionic
Reading

Derbi 28. kola SuperSport HNL-a otišao je u subotu na stranu Dinama koji je na Poljudu slavio 1:0, a već danas Hajduk u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa (19 sati, MAXSport1, MAXtv) ima priliku uzvratiti. No, 'bili' će večeras biti značajno oslabljeni...

'Imali smo kratak sastanak i dobar trening. Nisu momci bili toliko razočarani, smatraju da su zaslužili više i žele da rezultat bude bolji', kazao je trener Hajduka Mislav Karoglan nakon poraza u subotnjem derbiju.

Prilika za uzvrat Dinamu je već večeras (19 sati, MAXSport1, MAXtv) u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa kad 'modri' ponovno stižu na rasprodani Poljud. No, 'bili' imaju velikih problema s ozljedama.

'Melnjak i Žaper su 'out', Uremović i Livaja su upitni. Kostur momčadi cijelo je vrijeme 'out' i to se vidi', otkrio je svoje probleme Karoglan te istaknuo:

'To je velikih peh, i ovu utakmicu bit ćemo bez dobrog dijela nositelja igre...'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Pa kako će onda izgledati prvih 11 Hajduka koji će večeras na Poljudu istrčati protiv Dinama? Karoglan ponovno mora 'kemijati' iako je dojam da i nema previše izbora ako od prve minute misli krenuti na sve ili ništa.

Na golu će ponovno biti kapetan Lovre Kalinić, a stoperski par bi trebali činiti Šarlija i Elez, a dobra je vijest da se u momčad vraća Mikanović koji je odradio kaznu crvenog kartona. Zato Karoglan na desnom beku ima dilemu jer Moufi je sjajno odigrao protiv Dinama. U isto vrijeme n lijevom beku je svoje kredite potrošio Diallo pa bi umjesto njega večeras protiv Dinama od prve minute trebao krenuti Šimun Hrgović.

dar SVIMA

Gledajte cijelu završnicu SuperSport Kupa na kanalu MAXSporta na YouTubeu

Sve četiri utakmice završnice pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa ljubitelji nogometa mogu gledati potpuno besplatno.

Poklon je to MAXSport televizije koja će sve utakmice završnice prvi put uživo prenositi na svom kanalu na YouTubeu.

U veznom redu bi Sigur i Krovinović trebali biti sigurni, a Pukštas bi mogao 'preseliti' na klupu. Problem je njegova nešto lošija forma i ozljeda koljena, pa će njegovo mjesto večeras zauzeti Kleinheisler.

Na desnom krilu bi trebao krenuti Sahiti, lijevo će biti Brekalo, a u samom vrhu napada umjesto ozlijeđenog Marka Livaje krenut će Nikola Kalinić.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +9
28. kolo SuperSport HNL-a, Hajduk - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Vjerojatni sastav Hajduka:

L. Kalinić - Hrgović, Šarlija, Elez, Moufi - Sigur, Krovinović, Kleinheisler - Brekalo, Sahiti - N. Kalinić

Karoglan u obrambenom redu na raspolaganju još ima Mikanovića i Prpića, Pukštas će sigurno biti prva zamjena i osvježenje u veznome redu kad za to dođe vrijeme, oporavio se i Kalik, a tu su Dajaku i Benrahou koji ulaskom s klupe sigurno mogu dati svoj doprinos. Ivan Perišić? Tu je, na klupi, uz suigrače, tvrdi da je spreman, ali pitanje je isplati li se riskirati...

Derbi na Poljudu sudit će talijanski suci, glavni je Fabio Maresca, pomagat će mu Valerio Colarossi i Christian Rossi, a četvrti sudac je Alessandro Prontera. VAR sudac je Daniele Paterna, a njegov asistent Francesco Meraviglia.

Sve četiri utakmice završnice pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa ljubitelji nogometa mogu gledati potpuno besplatno.

Dar je to Hrvatskog Telekoma jer će MAXSport sve utakmice završnice prvi put uživo prenositi na svom YouTube kanalu.