PA DOKLE VIŠE

Ovo je katastrofa! U Barceloni je već srušio desetak rekorda, a s 18 godina saznao je novu tužnu vijest i svi su s pravom zabrinuti

25.03.2021 u 10:48

Bionic
Reading

Barcelona je u panici, njihov mladi talent Ansu Fati (18) ne oporavlja se od ozljede koljena kako se predviđalo i morat će na još jednu operaciju

Ansu Fati je u Barceloni od najmlađih kategorija, a njegov prelazak u seniorsku momčad je bio kao iz snova. Kao tinejdžer srušio je mnoge nogometne rekorde, kako one od kluba i reprezentacije, tako one u španjolskom prvenstvu i Ligi prvaka.

Najmlađi je Barcelonin strijelac u La Ligi, a isto tako je postao najmlađi igrač koji je zatresao mrežu u Ligi prvaka. Najmlađi je i Barcin debitant u elitnom europskom natjecanju, prvi igrač koji je zabio više od jednog gola u Ligi prvaka prije 18. rođendana. Bio je strijelac i Barceloninog 9000 gola u povijesti, najmlađi ikad koji je poentirao u El Clasicu. U reprezentaciji je postao isto najmlađi koji je zatresao mrežu za Španjolsku i tako srušio rekord star 95 godina... Ima toga još!

Uglavnom cijeli nogometni svijet je bio pod njegovim nogama, mediji su se raspisali o Barceloninom čudu, nasljedniku Lionela Messija, kako katalonski klub ima budućnost, a onda se dogodio 7. studenoga 2020. i sve se promijenilo.

Fati je doživio ozljedu lijevog koljena, morao je na operaciju, pa zatim još jednu u veljači, ali umjesto da je ovih dana već na terenu (predviđalo se 10. ožujka), s Camp Noua dolazi tužna informacija. Oporavak koljena ne ide prema planu, morat će na treću operaciju i mladi nogometaš je izgubljen za Barcelonu do kraja sezone.

  • +5
Barcelona - Huesca, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Toni Albir

Kada s 18 godina imate tri operacije istog koljena onda su navijači, suigrači i čelnici kluba s razlogom zabrinuti da bi u pitanju mogla biti i karijera, karijera koja je počela na fantastičan način, a sada mladi napadač upoznaje tamnu stranu profesionalnog sporta.