'specijalni' na udaru

Ovo je izjava čelnika Rome o Joseu Mourinhu koja je zaprepastila nezadovoljne navijače; 'vučica' niže poraze, a on im priča bajke...

17.11.2021 u 14:03

Bionic
Reading

Direktor Rome Tiago Pinto izjavio da će Jose Mourinho biti jedan od najvažnijih trenera u povijesti kluba, ali da treba vremena za napredak momčadi...

'Ne mogu reći da smo zadovoljni, znamo da moramo bolje. Rezultati u proteklih mjesec dana bili su loši, ali sam siguran da ono što radimo i Mourinhovo vodstvo će u budućnosti donijeti rezultate', kazao je direktor Rome Tiago Pinto za talijanske medije.

Morao se oglasiti jer su navijači počeli sumnjati u opravdanost dovođenja portugalskog stručnjaka na klupu Rome. Istina, jasno je da Jose Mourinho preko noći ne može napraviti čudo, no rezultati Rome daleko su od očekivanih pa se Specijalni našao na meti žestokih kritika.

Nakon prvih 12 kola Roma je na šestom mjestu ljestvice Serie A s 19 bodova, osvojila je 13 bodova manje od vodećih, Napolija i AC Milana. Sve još više boli poraz u UEFA Konferencijskoj ligi gdje je norveški Bodo/Glimt prvo doma razbio 'vučicu' 6:1, a onda na Olimpicu odigrao 2:2. Baš su ta dva rezultata 'prelila čašu' navijačkog nezadovoljstva uz napomenu da Roma u posljednjih pet prvenstvenih utakmica ima tri poraza (Juventus, Milan, Venezia), remi (Napoli) i tek jednu pobjedu (Cagliari).

  • +3
AS Roma - AC Milan Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO PERI

'Sada sigurno nije pravo vrijeme da sumnjamo u projekt na kojem radimo i Mourinhovo vodstvo', navodi Pinto, napominjući da Jose Mourinho radi na promjeni mentaliteta ekipe, od skautiranja do analize utakmica.

'Uostalom, bilo bi nemoguće dovesti Mourinha da nas ne povezuje zajednička strategija. Nakon četiri mjeseca rada siguran sam da je ovo pravi izbor i da će Mourinho biti jedan od najvažnijih trenera u povijesti Rome', zaključio je Pinto.