Liga nacija logo sponzori

OKRŠAJ U ROTTERDAMU

Ovo je 11 Vatrenih koji kreću na Nizozemce; Dalić je imao samo jednu dvojbu!

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak je u Feijenoordovom trening-kampu, u Varkenoordu, odradila posljednji trening uoči utakmice polufinala Lige nacija protiv Nizozemske. Dvoboj je na rasporedu večeras od 20.45 sati

Sve što je Dalić mislio i mogao pripremiti za večerašnji okršaj protiv Nizozemske, u borbi za finale Lige nacija, je pripremio. Sada je pred igračima da njegove zamisli prenesu na teren i pokušaju nadigrati domaćine.

Ono što ohrabruje, jest Dalićeva izjava na posljednjem 'druženju' s novinarima.

'Bez obzira kako završi ovaj turnir, moram pohvaliti dečke koji su radili ovih 8, 9 dana. Radili su kao da je početak sezone. Došli smo u finale, i želimo uživati u tome. Želimo to i oplemeniti medaljom. Bit će teško, čeka nas sjajan protivnik, koji je bio vrh svjetskog nogometa. Igraju pred svojom publikom. Ali optimist sam, a sjajan je uspjeh biti među četiri najbolja u Europi', s puno vjere u uspjeh rekao je Dalić.

Inače, izbornik je u jednom trenutku zamjerio hrvatskim novinarima što 'zivkaju' igrače, ili koga već, te pokušavaju doznati tko će biti u početnoj postavi.

No, ovog puta, iako bi za gore spomenuti problem, trebao i mogao zamjeriti i igračima, među kojima očito postoji 'krtica', pa pušta informacije, ima što zamjeriti i organizatorima jer nisu uspjeli 'izolirati' hrvatsku reprezentaciju od pogleda znatiželjnika.

Naime, Dalić je s igračima trenirao u Feijenoordovom kampu, a teren na kojem su Modrić, Brozović i Perišić uigravali akcije, bio je smješten tik uz cestu.

Trening hrvatske reprezentacije uoči utakmice s Nizozemskom 13.6.2023. Izvor: Cropix / Autor: CROPIX Ante Čizmić / CROPIX

Na zaštitinoj mreži oko terena tek je manji dio bio prekriven nekakvim navlakama, dok je ostatak ograde bio bez ikakve zaštite te se bez i najmanjeg problema moglo vidjeti kojih 11 igrača je Dalić izdvojio za startnu postavu i uigravao.

Dakle, sastav bi trebao izgledati ovako:

Livaković - Juranović, Vida, Šutalo, Perišić - Brozović, Modrić, Kovačić - Pašalić, Kramarić, Ivanušec.

  • +26
Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Nizozemske 13.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal