idemo po pobjedu!

Ovo je udarnih 11 Hajduka koji će istrčati protiv Vitorije Guimaraes; trener Valdas Dambrauskas ima jednu veliku dilemu, ali...

10.08.2022 u 10:20

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka danas (18 sati, MAXSport 1, MAXtv) igraju uzvratnu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige u gostima kod Vitorije Guimaraes. 'Bili' iz prvog susreta imaju prednost 3:1, no svima je kristalno jasno da ih čeka teška utakmica protiv jake portugalske momčadi

Hajduk je u Portugal stigao s velika dva gola prednosti, 'bili' su u prvom susretu na Poljudu svladali Vitoriju Guimaraes 3:1, ali nitko se ne zavarava. Vitoria je opasna momčad, potpuno drugačijeg pristupa na svom terenu, pred svojim vatrenim navijačima.

Zato u redovima Hajduka nema ni trunke opuštanja, svi su maksimalno 'nabrijani' za današnju utakmicu jer ih očekuje strašan pritisak od prve minute.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas sigurno neće 'kemijati' s momčadi, na teren će od prve minute istrčati najjača postava 'bilih'. Prema do sada viđenom, ovo bi trebao biti sastav Hajduka za utakmicu protiv Vitorije:

Kalinić - Mikanović, Borevković, Simić, Melnjak - Grgić, Vuković, Krovinović, Sahiti - Biuk, Livaja

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Realno, ovo je i najjača postava Hajduka, s obzirom na to da zbog ozljede nema Nikole Kalinića, no Dambrauskas očigledno još dvoji oko mogućeg stoperskog para. Toni Boreković zbog suspenzije nije igrao u prvoj utakmici, ali sad bi mogao istrčati jer je u Hajduk stigao baš iz Vitorije pa mu je prednost to što sjajno poznaje većinu igrača protiv kojih će zaigrati.

  • +52
NK Hajduk - Vitoria Guimaraes, 3. pretkolo Konferencijske lige, 4.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

S druge strane, tu je i Chidozie Awaziem koji je također igrao u portugalskoj ligi, a u konkurenciji su još Josip Elez i Kristian Dimitrov. Hoće li Dambrauskas ići na sigurno pa krenuti s uigranim stoperskim parom kojeg čine Simić i Elez ili će 'u vatru' ubaciti Borekovića? Saznat ćemo od 18 sati kad 'bili' istrče na teren.

Spomenimo i to kako je glavni sudac utakmice Ali Palabiyik iz Turske. Pomagat će mu Serkan Olguncan i Ceyhun Sesiguzel, a četvrti sudac je Atilla Karaoglan.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.