uzvrat u portugalu

Trener Hajduka je uoči današnjeg uzvrata kod Vitorije imao važnu poruku za svoje igrače: Svi za ovo moraju biti spremni...

10.08.2022 u 09:27

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka danas (18 sati, MAXSport 1, MAXtv) u Portugalu igraju uzvratnu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige protiv Vitorije Guimaraes. 'Bili' su na Poljudu u prvoj utakmici slavili 3:1, no svjesni su da ih danas u Vitoriji očekuje pravi pakao

'Imamo plan koji želimo realizirati. Moramo imati isti pristup kao i u domaćoj utakmici na Poljudu. Siguran sam da će Vitoria odigrati drukčiju utakmicu od one u Splitu. Vjerujem da su bolja momčad od onoga što su pokazali na Poljudu. U Splitu nije lako igrati, a sada će oni imati prednost koju smo mi imali na Poljudu. Ali, i mi možemo odigrati dobru utakmicu', kazao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas uoči današnjeg uzvrata protiv Vitorije Guimaraes (18 sati, MAXSport 1, MAXtv).

Utakmica se igra u ne baš uobičajenom terminu, od 17 sati po lokalnom vremenu, 18 po hrvatskom...

'Sigurno vremenske prilike neće biti lagane za obje momčadi i svi igrači moraju biti spremni', upozorava Dambrauskas te napominje:

'Sastav? Imam još jednu-dvije dvojbe...'

'Bili' imaju prednost od 3:1 iz prve utakmice. Jesu li favoriti za prolazak dalje?

'Iskreno, nisam uopće razmišljao o tome... Znam što trebamo raditi. Imamo prednost iz prve utakmice, ali o tome ne smijemo razmišljati. Moramo se fokusirati na način naše igre, na sitne detalje i kako na terenu pokazati naše dobre strane i neutralizirati njihove', razmišlja Dambrauskas koji se osvrnuo i na izjavu Lukasa Grgića koja je jako zasmetala Portugalcima. Podsjetimo, Grgić je nakon utakmice na Poljudu kazao kako je igračima Vitorije vidio strah u očima:

'Kada dođete na Poljud, onda to vidite. On je to tako vidio. Ali, znamo da su navijači Vitorije također vatreni. Vjerujem da je unatoč svemu što se kaže, jedino je važan teren. On je jedino mjerilo, 11 na 11.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Portugalci su otkrili kako su pripremajući se za današnji susret vježbali jedanaesterce. Je li i Dambrauskas otišao tako 'daleko' sa svojim igračima?

'To se treba vježbati tijekom cijele sezone. Ne može se takva stvar vježbati samo na treningu uoči utakmice. Pokušali smo te stvari simulirati u prijateljskim utakmicama. Imamo važnijih stvari za napraviti od vježbanja jedanaesteraca', zaključio je trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Za Hajduk bi danas trebao zaigrati i Toni Boreković. On je zbog žutih kartona propustio prvu utakmicu protiv kluba iz kojeg je na Poljud stigao na posudbu...

'Bit će to drugačija utakmica u odnosu na onu na Poljudu. Neće biti dobro budemo li razmišljali kako se braniti već se moramo postaviti na način da mi dominiramo. Samo tako možemo ostvariti dobar rezultat', kazao je Borevković koji je ljetos stigao na posudbu u Hajduk upravo iz Vitorije te dodao:

'Vjerujem kako će Vitorija snažnije ući u utakmicu nego je to bilo u Splitu, više će napadati. Mi ćemo, pak, nastojati igrati kao što uvijek igramo, uz dominaciju i posjed lopte. Dobro poznajem Vitoriju jer sam u njoj prveo godinu dana. Opasna je kada igra doma. Pred svojim sjajnim navijačima igra bolje nego u gostima pa nam neće biti lako. Svjestan sam da će nam biti teško, ali sam i uvjeren da ćemo dobro odigrati.'

  • +52
NK Hajduk - Vitoria Guimaraes, 3. pretkolo Konferencijske lige, 4.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

Stadion u Guimaraesu prima 30.000 gledatelja. Vitoria je u nedjelju u gostima pobijedila 1:0 Chaves u 1. kolu portugalskog prvenstva dok je Hajduk imao slobodan vikend jer je odgodio prvenstvenu utakmicu s Goricom.

'Nakon pobjede u Splitu upozorio sam suigrače da ne smijemo misliti kako će nam biti lako jer nitko nije favorit na ovom stadionu. Nekoliko puta sam im ponovio da će biti teško', napomenuo je Borevković koji nije igrao u Splitu zbog kazne koju je zaradio isključenjem u jednoj ranijoj europskoj utakmici.

'To je i dalje momčad koja želi imati loptu u svom posjedu te dominirati igrom. Skoro sa svima njima sam radio i igrao gotovo protiv svih pa znam da su kvalitetni', zaključio je Borevković.

Pobjednik će igrati protiv španjolskog Villarreala za ulazak u skupinu Konferencijske lige.

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.