PRELOMILE SUSRET

Ove su tri odluke Hrvatsku koštale pobjede protiv Danaca!

25.01.2014 u 11:21

Bionic
Reading

Nakon poraza protiv Danaca, možda se i previše priča o sucima, a malo o svemu ostalo. Mnogi će se složiti da se utakmica mogli dobiti na početku drugog poluvremena, ali nakon što nije, tri su izbornikova odluke bile donesene prekasno

Tako barem misli korisnik Igy77, s community portala Tribina.hr, koji smatra da je Goluža zakasnio s tri najvažnije odluke, te da je upravo to, a ne suci, razlog zbog kojeg je Hrvatska izgubila od Danska. Ovako je to objasnio u svojoj analizi:

Golužine spore odluke su sigurno razlog broj jedan našem porazu. Od igrača Čupić i Alilović se mogu smatrati krivcima, ali opet je dojam kako se Čupićeva loša forma mogla prepoznati ranije i ubaciti Horvata odmah od početka, dok je Alilović imao loš dan koji je morao doći. Kad se sve zbroji jasno je da su tri prekasne odluke trenera bile te koje su utakmicu usmjerile na mlin Danaca:


Losert je morao ranije u igru
Alilovićev je imao loš dan, koji je bio posebno vidljiv u drugom poluvremenu, a Goluža je bio primoran ubaciti Loserta. Da bi se dobivale velike utakmice poznato je da vratar mora biti na razini, a Mirko je u 50 minuta sakupio tek šest obrana s efikasnošću od premalih 20 posto. Tako nije nimalo pomogao da se utakmica prelomi kada se mogla. Venio je utakmicu branio sasvim solidno s obzirom na minutažu koju je imao tijekom prvenstva, ali je ušao prekasno.

Ovo je veliki propust u selekciji, jer je Hrvatska došla na prvenstvo kao da se Aliloviću ne može dogoditi loš dan i Loserta praktički dovela samo za branjenje sedmeraca. To je nešto što si niti jedna reprezentacija ne bi smjela dopustiti, a kamoli netko poput Hrvatske, koja je računala na visoko odličje. Svaka reprezentacija mora imati dva spremna golmana, a koliko god Losert dobro branio sedmerce Goluža nije znao koliko može na njega računati u igri. A trebao je…

Gotovo su svi suglasni - utakmica je izgubljena početkom drugog dijela



Prekasna reakcija na početku drugog poluvremena

U drugo poluvrijeme smo krenuli s 2 pogotka razlike, igračem više i loptom u rukama, ali vidjelo se da nismo izašli kako treba i Danci su se počeli vraćati. Nakon nekoliko minuta taj pad je bio očit, ali jedini koji to nije vidio je jedini koji je trebao vidjeti - naš trener Goluža. On je tu debelo zakasnio s time-outom. U rukometu nekoliko minuta znače jako puno i naš trener umjesto da prekine igru i smiri igrače čekao je dok Danska ne dođe u prednost.

Može se istaknuti loša igra Čupića koji je na početku drugog poluvremena promašio nekoliko zicera. Horvat se još jednom pokazao boljim rješenjem, ali odluka njegovog ulaska na teren je donesena kao i gotovo sve sa zakašnjenjem.

Bičanić se morao ranije vratiti
Golužin kasni prekid igre doveo nas je do nervoze dok su Danci sve više rasli. To se odmah počelo vidjeti na igri i Hrvatska se vratila na stari sistem. Napadi su bili sve manje smišljeni, a sve više se igralo na silu i brzalo se u akcijama.


Kopljaru i Duvnjaku je pala efikasnost dok je Buntić imao dosta loš dan i nije uspijevao napraviti nešto više, već se uklopio u neorganiziranu igru. Nije to bilo katastrofalno, ali razina igre je definitivno pala u drugom poluvremenu. Tu je Goluža zakasnio još jednom s vraćanjem Bičanića, koji se s obzirom na dosta dobru igru predugo odmarao.

Da bi poraz više bolio tu je činjenica da Danska nije odigrala ništa impresivno. Klasično je Landin branio na razini, Eggert je odigrao dobar meč kao i Toft Hansen dok je jako slabo i poprilično neprimjetno za svoju klasu odigrao Mikkel Hansen, sa samo 2 pogotka iz 6 pokušaja. Ukupno - ništa spektakularno - no mi to nismo znali iskoristiti. Oni su igrali jednu solidnu utakmicu i nakon našeg pada priveli je poprilično mirno kraju.'

Ako imate drugačije mišljenje, izrazite ga na portalu Tribina.hr