Liga nacija

Ove riječi izbornika Portugala jasno pokazuju što misli o Hrvatskoj i kakve su zapravo šanse 'Vatrenima' za osvajanje skupine

13.10.2020 u 06:36

Bionic
Reading

Portugalski izbornik Fernando Santos naglasio je kako Hrvatsku nikako ne treba otpisivati u borbi za prvo mjesto

Nakon što je Hrvatska s 2:1 pobijedila Švedsku, derbi 3. kola skupine 3 odigrali su Francuska i Portugal. Njihov je susret završio remijem bez pobjednika pa sada obje reprezentacije imaju po sedam bodova i drže prva dva mjesta. Treća je Hrvatska s tri osvojena boda, a četvrta Švedska bez bodova.

  • +33
Hrvatska - Švedska, UEFA Liga nacija, 11.10.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Obje ekipe igrale su s dosta opreza i utakmica je bila ujednačena. Nemam dojam da smo previše respektirali Francuze. I mi imamo kvalitetne igrače, ali nedostajalo nam je ritma. Nismo bili dovoljno agresivni i organizirani, a previše smo čekali i da naša kreativnost dođe do izražaja. Previše je opreza bilo s obje strane', rekao je izbornik Portugala Fernando Santos.

Iako su Francuska i Portugal nakon tri kola na samom vrhu i favoriti su za prolaz skupine, Santos upozorava i na to da Hrvatsku nikako ne treba zanemariti i isključiti iz kalkulacija za prvo mjesto.

'Baš sve je otvoreno. Hrvatska je pobijedila Švedsku i uključila se u utrku. Kod njih još gostujemo i mi i Francuzi', upozorio je Santos.

Santos je u pravu i Hrvatska još može do prvog mjesta i prolaza skupine. Hrvatska u srijedu u 20:45 na Maksimiru dočekuje Francusku. Pobijede li 'Vatreni' svjetske prvake, a Švedska u isto vrijeme upiše tri boda u Portugalu, Hrvatska bi Portugalcima došla na samo bod dva kola prije kraja. Zvuči malo nategnuto, ali nije i nemoguće.

Ipak, ono što je puno važnije od prolaska skupine u ovom trenutku je ostanak u elitnoj skupini Lige nacija. Remi ili pobjeda nad Francuzima puno bi značili na tom putu, a ako u isto vrijeme Portugal doma pobijedi Švedsku, Hrvatska bi se jako približila tom cilju.

Čak ni poraz na Maksimiru ne znači dramu jer je do kraja još dva kola u kojima ugošćujemo Portugal i odlazimo Švedskoj protiv koje smo ipak favoriti. Utakmica sa Švedskom je na rasporedu 14. studenog, a Portugal će tri dana kasnije gostovati u Splitu.