TENISAČICE U ČUDU

Ovakvom povratku Marije Šarapove nije se nadao baš nitko!

28.04.2017 u 16:20

Bionic
Reading

Iako nije igrala tenis više od godinu dana, Marija Šarapova šampionski se vratila svom sportu ovog tjedna, a pobjedom protiv Anett Kontaveit ušla je u polufinale velikog turnira u Stuttgartu...

Vjerovalo se da će 30-godišnjoj Ruskinji trebati barem nekoliko tjedana da se navikne na natjecateljski tenis i počne pobjeđivati, ali ona gazi sve pred sobom već sada i iz dana u dan stječe sve više samopouzdanja.

Nakon što se lako obračunala s Vinci i Makarovom, Šarapova nije imala nikakvih problema ni ovog petka u četvrtfinalnom dvoboju protiv Anett Kotaveit. Mladu 21-godišnju tenisačicu svladala je sa 6-3, 6-4 i tako izborila mjesto među četiri najbolje tenisačice na bogatom turniru u Stuttgartu što joj jamči pregršt osvojenih WTA bodova i oporavak na ljestvici.

Mnoge kolegice kritizirale su Šarapovu posljednjih dana, Bouchard ju je nazvala varalicom, a pozivnicu organizatora njemačkog turnira malotko je pozdravio, jer je Ruskinja pala na doping testu i zbog meldonija izbivala više od godinu dana iz profesionalnog tenisa pa se smatra da joj je bez opravdanja olakšan povratak sportu. No, to će se brzo zaboraviti, a druge tenisačice sada su u čudu i pitaju se kako zaustaviti osvajačicu pet Grand Slam turnira koja opet djeluje vrlo moćno.

S obzirom da zbog trudnoće ove sezone neće biti na terenu Serene Williams, a ostale tenisačice iz samog vrha se muče s lošom formom, ne bi bilo iznenađenje da Šarapova već na Roland Garrosu ulovi veliku titulu i započne borbu za povratak na prvo mjesto ljestvice. Čini se da ju je suspenzija samo ojačala...