VAŽNA TRI BODA

Ovako nešto Hrvatska je čekala 20 godina; Modrić i društvo kao čudesna generacija '98!

16.06.2018 u 23:09

Bionic
Reading

Pobjedom nad Nigerijom 2:0 u Kalinjingradu hrvatska nogometna reprezentacija nakon punih 20 godina započela je nastup na Svjetskom prvenstvu pobjedom

Tako su Modrić, Rakitić, Perišić i društvo na najbolji mogući način podsjetili na generaciju Prosinečkog, Bobana, Stanića i društva kad asu na SP-u 1998., na otvranjau SP-a, nadigrali Jamajku 3:1.

Prvi pogodak za Hrvatsku bio je autogol Oghenekara Eteba u 32. minuti, dok je pobjedu potvrdio Luka Modrić iz kaznenog udarca u 71. minuti.

Hrvatska je do pobjede i važna tri boda stigla, no treba reći kako nije prikazala osobito kvalitetnu igru. Izbornik Zlatko Dalić odlučio je susret započeti s iznimno ofenzivnom postavom, Kramarićem na poziciji ofenzivnog veznjaka, Rebićem i Perišićem na krilima i Mandžukićem u vršku napada.

Je li se to pokazao kao dobar potez pokazat će utakmica protiv Argentine u Nižnjem Novgorodu koja je na rasporedu u četvrtak 21. lipnja (20.00).

Podsjetimo, ranije u subotu su u prvoj utakmici ove skupine Argentina i Island odigrali 1:1, pa nakon prvog kola Hrvatska vodi s tri boda, slijede Argentina i island sa po jednim te Nigerija bez bodova.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL