priprema ključ uspjeha

Islandski golman objasnio zašto se uspješno pretvorio u Messijevu noćnu moru!

16.06.2018 u 18:45

Bionic
Reading

Hannes Halldorson naglasio je nakon remija s Argentinom da je mnogo proučavao Messijevo izvođenje kaznenih udaraca, što mu se isplatilo ove subote u Moskvi...

Podsjetimo, Argentina i Island odigrali su 1:1 na Otkritie Areni, a sve je moglo biti drukčije da je Messi u 65. minuti realizirao kazneni udarac kojeg je izborio Banega u duelu s Magnussonom.

  • +3
SP u nogometu, skupina D: Argentina - Island Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, Hannes Halldorsson pročitao je nogometnog velikana i postao junak Islanđana, a nakon susreta naglasio je da je taj veliki trenutak bio plod odlične pripreme.

'Nije bilo slučajno što sam obranio penal Messiju jer sam gledao puno njegovih izvođenja jedanaesteraca. Ja spadam u onu kategoriju vratara koji često gleda i sebe kako reagiram prilikom izvođenja penala. Dakle, razmišljao sam kao Messi. Nadam se da će moja obrana pomoći da se plasiramo u osminu finala. Protiv Argentine smo igrali kako smo se i dogovorili, a presudila je njihova nervoza,' izjavio je 34-godišnji golman.

Argentinski pak izbornik nije krivio svog najboljeg igrača za neuspjeh u ovom susretu.

'Znali smo da smo u teškoj skupini u kojoj nema lakih protivnika. U preostale dvije utakmice moramo igrati raznovrsnije u napadu, to nam je protiv Islanda bio problem. Nije problem što je Messi promašio penal, to se događa i takav je nogomet. Moramo ponovno naći samopouzdanje i moram uvjeriti svoje igrače da možemo dobiti svakoga,' kaže Jorge Sampaoli.