svi se dive

Ovaj potez Marija Mandžukića izazvao je oduševljenje u Italiji; odrekao se milijunske plaće za ožujak, a ona završila u pravim rukama

16.04.2021 u 18:16

Bionic
Reading

Iako se o 34-godišnjem Mariju Mandžukiću, napadaču Milana, posljednjih dana pišem uglavnom u kontekstu 'promašenog pojačanja', bivši hrvatski reprezentativac oduševio je gestom koju baš i nemamo prilike previše puta doživjeti u današnjem profesionalnom nogometu

Naime, dok se po medijim razvlači hoće li Mario Mandžukić produžiti ugovor s Milanom ili ne, jer otkako je u siječnju došao na San Siro, u crveno-crnom dresu se baš i nije naigrao, što zbog sporijeg ulaska u formu, a što zbog ozljede, bivši hrvatski reprezentativac napravio je rijetko viđeni potez. Posebno u današnjem surovom profesionalizmu.

Naime, Mandžukić je odlučio kako plaću za ožujak neće primiti jer nije igrao ni minute. A njegova su primanja završila tamo gdje su najpotrebitija.

'Izvanredna gesta koja pokazuje profesionalnost i etičnost Marija Mandžukića. Ovime je pokazao koliko poštuje klub. Dakle, Mandžukić se odrekao plaće u korist Milanove klupske zaklade koja financira projekte povezane s mladim ljudima u teškom socijalno-imovinskom statusu. Zaklada promovira sport kao element socijalne uključenosti mladih', rekao je predsjednik Paolo Scaroni za talijansku novinsku agenciju ANSA.

Prema navodima talijanskih medija, Mandžukićeva mjesećna plaća u Milanu iznosi 300.000 eura (op.a. više od 2,2 milijuna kuna), a Milan ju je odlučio donirati fondaciji koja potiče projekte koji pomažu ranjivim mladim osobama, kako u socio-ekonomskom tako i obrazovnom smislu.