PREDSJEDNIK SAVEZA

Ovaj lik je nevjerojatan; u njegovoj zemlji svaki dan umire na stotine osoba, a on razmišlja kako da napravi kaos u teniskom kalendaru

24.03.2020 u 06:52

Bionic
Reading

Italija je europska zemlja koja je najpogođenja pandemijom koronavirusa, ali i dalje su tamo u glavama nekih ljudi sportska događanja koja svim silama žele održati

Zbog koronavirusa stala je teniska sezona, mnogi veliki turniri se neće održati ili su odgođeni za kasnije datume. Masters u Rimu za tenisače i tenisačice uvijek je u svibnju, ali katastrofalna situacija s koronavirusom nagnala je čelnike ATP-a i WTA-a da otkažu sva teniska događanja najmanje do 7. lipnja.

Ta odluka je poremetila kalendar, a Roland Garros odlučio je svojevoljno prebaciti svoj turnir tjedan dana nakon održavanja US Opena, a početak bi bio 20. rujna.

Na sličnu ideju došli su i u glavnom gradu Italije, čelnicima Talijanskog teniskog saveza palo je na pamet da njihov turnir bude prije zemljanog Grand Slama što znači da bi bio u istom terminu kada je US Open ili neki drugi Mastersi koji prethode američkom Grand Slamu.

'Ove godine planiramo promijeniti održavanje Mastersa u Rimu. Željeli bi biti jedan od uvodnih turnira prije Roland Garrosa. Voljeli bi ga imati u Rimu, ali smo voljni održati ga u bilo koje vrijeme i na bilo kojoj podlozi', izjavio je predsjednik Talijanskog saveza Angelo Binaghi.

Njegov komentar sigurno će uskoro izazvati ogorčene reakcije organizatora drugih turnira, kao i samih tenisača i tenisačica, ali nama baš nije jasno kako taj čovjek može razmišljati o sportu dok njegova zemlja vodi veliku bitku s koronavirusom. Naime, Italija ima više od 60 tisuća zaraženih i preko 6000 umrlih osoba.