mourinhov nasljednik

Ovaj detalj iz ugovora novog trenera Uniteda razbjesnio je sve navijače 'crvenih vragova'

20.12.2018 u 10:20

Bionic
Reading

Ole Gunnar Solskjaer (45) u srijedu je odradio upoznavanje s igračima Uniteda i prvi trening, od njega se od prve utakmice očekuju pobjede. No, u javnost su procurili detalji njegovog ugovora, a jedna se stavka posebno nije svidjela navijačima momčadi s Old Trafforda...

Jose Mourinho je bivši, 'odletio' je s Old Trafforda i ostavio momčad u popriličnom rasulu. Čelnici Manchester Uniteda, na preporuku sir Alexa Fergusona, brzo su reagirali te za novog trenera imenovali nekadašnjeg napadača i ljubimca navijača Ole Gunnara Solskjaera (45).

Norvežanin je klupska legenda, jedan od najomiljenijih igrača u klupskoj povijesti ikad, 'ubojica dječjeg lica' zabijao je najvažnije golove u klupskoj povijesti, a sada se pomalo probija u trenerskim vodama.

Najveća mu je mana neiskustvo, pa na Old Traffordu nisu željeli riskirati. Pozvali su ga kao spasitelja, a on se spremno odazvao. I što ga je dočekalo? Prvu utakmicu kao trener Uniteda odradit će u subotu 22. prosinca. 'Crveni vragovi' idu u goste Cardiff Cityju, momčadi koju je Solskjaer vodio 2014. godine i s kojom je ispao u drugu ligu.

Neće Solskjaeru biti nimalo lako, a dodatno je stvar zakomplicirao jedan od čelnika Moldea iz kojeg je i stigao u United.

'Manchester United tražio je od Moldea da im posudimo trenera. To je samo po sebi velika stvar za naš klub i veliko priznanje, kako nama tako i Solskjaeru', kazao je izvršni direktor Moldea Oystein Neerland i nastavio:

  • +10
Premier liga, Manchester City - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Sretni smo da smo mogli pustiti Solskjaera, ovo je prilika da se čuje za naš mali Molde i da se pozicioniramo na karti nogometna Europe. Srećom, imamo i iskreni dogovor s Unitedom i Solskjaerom koji će nam se vratiti...'

I tu je 'puklo', na posljednjoj rečenici i tvrdnji 'koji će nam se vratiti'. Odmah je na vidjelo izašao detalj iz ugovora Uniteda i Solskjaera koji je na noge ekspresno podigao sve iskrene navijače 'crvenih vragova'.

Dakle, dogovor je da Molde doslovno za dva milijuna eura iznajmljuje svog trenera Ole Gunnara Solskjaera Manchester Unitedu do kraja sezone u Engleskoj! Nakon toga bi se (sredinom svibnja 2019. završava prvenstvo!) Solskjaer trebao vratiti u Norvešku i nastaviti svoj posao na klupi Moldea! Norveško prvenstvo starta početkom travnja...

Navijači su odmah na društvenim mrežama krenuli u 'ofenzivu', prozivaju čelnike Uniteda koji su se po tko zna koji put pokazali neozbiljnim u potrazi za trenerom. No, situacija je jasna, sezonu treba nekako završiti, a sva najjača slobodna trenerska imena u startu su odbila preuzeti momčad usred sezone. Solskjaer je spremno 'uskočio', a ako se pokaže dovoljno dobrim mogao bi dobiti priliku. Molde bi tako sjajno zaradio, a legendarni norveški napadač imao bi priliku složiti momčad Uniteda po svom guštu. Lošiji od blijede i neprobavljive momčadi koju je 'skrojio' Jose Mourinho jednostavno ne može biti...