BAŠ IH JE SREDIO

Ovaj čovjek je najzaslužniji za sramotnu blamažu Barcinih zvijezda!

15.02.2017 u 09:52

  • +11

Liga prvaka, osmina finala

Izvor: Reuters / Autor: Christian Hartmann

Bionic
Reading

Unai Emery možda je bio pod kritikama tijekom ove sezone jer PSG ne briljira u domaćem prvenstvu, ali nakon gaženja Barce 4:0 zahvaljujući njegovoj perfektnoj taktici nitko mu više nema pravo ništa prigovoriti...

Slavni španjolski trener sa Sevillom je čak triput osvajao Europsku ligu prije nego što je ovog ljeta potpisao za PSG, no u Parizu mu rezultati ove sezone nisu bili tako briljantni, pogotovo ne u izravnim duelima s Monacom i Nicom pa zaostaje tri boda u završnici francuskog prvenstva koje su mnogi već dodijelili Parižanima i prije početka sezone.

No, Emery je ušutkao kritičare u velikom stilu ovog utorka. Iako je s Andalužanima u karijeri pobijedio Barcu tek jednom, očito je dobro proučio katalonske zvijezde i s kvalitetnijim igračima na raspolaganju potpuno ih je uništio.

PSG je odigrao taktički savršenu utakmicu, a agresivnost po cijelom terenu i jednostavna okomita igra itekako su se isplatili, jer prednost 4:0 jamči prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

'U ovakvoj utakmici potrebno je dobiti brojne individualne i ekipne bitke te pobrinuti se da ostaneš čvrst cijelo vrijeme,' objasnio je zadovoljni Emery nakon susreta, ali i upozorio:

'Jako sam oprezan uoči uzvrata. Još je 90 minuta pred nama. Moramo se pobrinuti da zadržimo ovu prednost.'

Unai je ekspert za nokaut duele i bit će ove sezone izuzetno teško izbaciti PSG iz Lige prvaka. Je li došlo vrijeme za parišku europsku titulu?