KATARSKE VRUĆINE

Ovaj apel može spasiti nogometaše od suludih uvjeta

16.09.2013 u 17:36

Bionic
Reading

Michel D'Hooghe, predsjednik liječničkog odbora Međunarodne nogometne organizacije (FIFA), rekao je da će na idućem sastanku savjetovati izvršnom odboru da se Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru igra po zimi..

Svjetska se prvenstva igraju tijekom ljeta, no D'Hooghe savjetuje da bi se ono 2022. godine trebalo igrati za vrijme katarske zime, kada su temperature pogodnije za igrače i navijače.

'Moje mišljenje je jasno. Iz medicinskog kuta gledanja bolje je da se prvenstvo ne održava u vrućim ljetnim mjesecima. Uvjeren sam da bi Katarani uz svu tehnologiju koju posjeduju mogli učiniti temperature prihvatljivima za igrače, no ovdje nije samo o njima riječ. Radio sam na organizaciji osam svjetskih prvenstava dosada pa mislim da znam o čemu pričam', rekao je D'Hooghe, te nastavio:

'Na svjetskom su prvenstvu bitne 32 reprezentacije, cijela FIFA-ina obitelj, 12-15 tisuća novinara koji neumorno rade, te ponajviše neizostavni navijači. Potonji će morati putovati po Kataru, od grada do grada, po temperaturama i do 50 stupnjeva! Mislim da to nije dobra ideja', veli FIFA-in liječnik, koji smatra da ima još dovoljno vremena da se nađe neko riješenje.

'Imamo devet godina da riješimo ovaj problem. Zasada nemamo dovoljno informacija, a imamo puno pitanja. Vjerujem da ćemo na kraju naći najbolje rješenje', zaključio je D'Hooghe. Hoće li ovaj apel spasiti igrače da se ne 'ubijaju' na vrućinama koje mogu dosegnuti i 50 stupnjeva, ostaje da se vidi. Dobra vijest je da je i predsjednik Fife najavio razgovor o mogućem promjenu termina SP-a.